Vårt team i Ukraina ber att ni ska be för dem!

Vårt team i Ukraina ber att ni ska be för dem!

Bilden av Mirjam Adolphi. Idag vändes allting upp och ner ännu en gång. Bilden! Jag tänker på alla barn som har fått en upp och nervänd värld. 10.10.2022 Eskilstuna, Sverige Denna dagen påminde mig morgonen den 24 februari. Idag satt jag i skolan, vi hade rast. Nika skrev till mig från Ukraina och skickade mig…

Genom att hjälpa andra – hjälper jag mig själv

Genom att hjälpa andra – hjälper jag mig själv

Hej! Jag heter Tanja och arbetar i Barnens Ambassads team. Under åren har vårt team blivit en familj för mig. Jag älskar mitt arbete. Genom att hjälpa andra hjälper jag först och främst mig själv. Jag arbetade i Vännernas Hus (Ukraina), tillbringade tid med barn och speglade vår verksamhet i våra social media kanaler. Allt…

Jana berättar

Jana berättar

Den 24 februari vaknade jag tidigt på morgonen, det var klockan 5 av mammas ord:-Vad är det som bankar på hela tiden?Först förstod jag inte vad det var. Men efter att ha slagit på TV:n insåg hon att ett fullskaligt krig hade börjat, och det var Putin som började det. Vid 6-tiden på morgonen åkte…

Här kommer en hälsning från familjen Turchin

Här kommer en hälsning från familjen Turchin

Den 26 februari fick vårt stilla liv ett abrupt slut. Ryska trupper invaderade vår fridfulla, fredliga by. Första dagen sköt de på huvudgatan som de kom körandes på. Barnen sprang omedelbart till källaren. Skottlossningen varade i cirka 3-4 timmar. Vi satt i källaren, grät och bad att min man Andreij inte skulle vara i fara….

AKTUELLT NU

AKTUELLT NU

Vi ber nu om himmelskt beskydd ! Ryska trupper med stridsvagnar har passerat Chernigiv och avancerar mot Kiev via vår kommun. Människor i vår kommunstad Bobrovitsja skyndar sig till källare i väntan på bomber. 25.02.2022 från Ukraina 17:20 Om Vitja Boas: jag pratade med Vår Vitja som bor i västra Ukraina. Han och hustrun har…

“Vi är ukrainare”

“Vi är ukrainare”

Ukrainas Enhetsdag i Vännernas Hus var en lycklig och fredlig dag fylld med barnens skratt och kärlek till Ukraina ❤️. Barnen kom i sina ukrainska – broderade blusar. De målade gula och blåa hjärtan för att uttrycka sin kärlek till Ukraina. De förstår ännu inte helt och hållet vad denna nya högtidsdagen betyder. Men deras…

ENHETSDAGEN I UKRAINA

ENHETSDAGEN I UKRAINA

“… var glada, låt er upprättas och förmanas, var eniga och håll fred. Då skall kärlekens och fridens Gud vara med er.” Bibeln 2 Korintierbrevet 13:11 Barnens ambassad deltar i firandet av den nationella Ukrainas enighetsdagen. Vår styrka ligger i enighet! 🇺🇦 Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har utropat den 16 februari till en enhetsdag, som…

Vi bor i Ukraina

Vi bor i Ukraina

Barnens Ambassads team berättar sina tankar om vardagslivet i Ukraina. Från Raisa Nikolaevna, pedagog i Vännernas Hus.Min generation känner till det stora fosterländska kriget 1941-1945 från historielektionerna i skolan. Jag tog med mina elever till historiemuseet i vår by, där hela utställningen ägnas åt händelsen. Nu hör vi varje dag i nyheterna om hotet om…

Ensam hemma

Ensam hemma

Det är inte alltid att jag och mina kamrater tycker om att gå i skolan. Man kan bli glad att slippa någon lektion, eller att det är karantän. Till en början verkar det coolt och roligt. Du sitter hemma och det finns ingen klocka som ringer in till lektionen. Du gör vad du vill. Ingen…

Ett gott nytt år vill vi alla ha, utan pandemier utan krig

Ett gott nytt år vill vi alla ha, utan pandemier utan krig

Här i Ukraina finns det orosmoln i fjärran, men vi är inte nedslagna utan blickar framåt Förnuftet får styra, inte paniken.  Tack vare all hjälp vi fått via vårt nödupprop så har vi kunnat fylla på våra lager av matprodukter, mjöl, socker.gryn,mm Införskaffat en generator om strömmen går. Vattenförsörjning har vi via egen brunn, 48…

Veckans axplock – 52

Veckans axplock – 52

Vilken vecka. Vi lagar mat, delar ut julsäckar. Härligt! Tack för glädjen Tack för glädjen ni har gett till barnen, genom julsäcks-insamlingen.Det har inbringat mycket glädje inför nyårsfesten och den kommande julen den 7-8 januari./Katerina – koordinator av hjälpprogrammen Gott nytt år! God jul . Från djupet av våra hjärtan tackar vi er för hjälpen…

Veckans Axplock -50

Veckans Axplock -50

Förra veckan ligger bakom oss och en ny framför oss. Ha en riktigt bra vecka. här kommer en kort sammanfattning av våra publikationer på socialmedia under förra veckan. Julpost Julhälsningar är redan postade. Snart är de framme. Pysselgrupp och färger Idag målar vi lite annorlunda, inte som vanligt. Vi målar på fönstren trots frosten. /Katerina…

Veckans axplock – 49

Veckans axplock – 49

Hej, vad snabbt veckan har flygit förbi. Här är kort axplock av det vi har publicerat på socialmedia under veckan. Vi önskar dig ett glatt humör från Vännernas Hus. Trevlig helg! Finlands självständighetsdag 6.12.2021 Tack för kläderna 07.12.2021 Ett litet experiment De mindre barn hade roligt. /Katerina – Program koordinator P.S. Vår insamling “Julsäcken” pågår….

Vi behöver din hjälp

Vi behöver din hjälp

Huvudentrén till Vännernas Hus behöver repareras. Taket läcker och väggarna bågnar.  I dagsläget  går den inte att använda. Vi måste hinna göra detta innan kylan kommer. Vi beräknar att det går på ca 35000 Kr  Vill du hjälpa oss att få det gjort innan vintern Vår driftsbudget klarar inte detta.  Varje bidrag stort eller litet är värdefullt!…

Veckans Axplock – 38

Veckans Axplock – 38

Hej, här är kort axplock av det vi har publicerat på socialmedia under veckan. Fånga ett ögonblick av barndom, glädje och härlig stämning.Vi önskar dig en trevlig helg från Vännernas Hus. Välkommen till Vännernas hus Med glädje välkomnar vi den erfarna pedagogen Raisa Mykolayivna till vårt team. Vi får leka ute varje dag Vännernas hus…

Jennifers vecka

Jennifers vecka

Hej! Jag heter Jennifer Ravstam och är ordförande för Barnens Ambassad i Sverige. Det har jag varit sedan 2009. Det är ett engagemang som ligger mig varmt om hjärtat. Här kommer en tillbakablick. Första gången i Ukraina 2002 var året då jag åkte till Ukraina första gången. Det var kärlek vid första ögonkastet Jag tyckte…

Veckans axplock – 27

Veckans axplock – 27

Teamet i Ukraina njuter av sitt sommarlov. Jag, Mirjam sköter socialmedia under juli månaden. Den här veckan får ni möta Viktor Pavlovitj, platschef. Ni får höra om hans arbete. Viktors vecka Hej! Jag heter Viktor Pavlovitj, och är platschef för Barnens Ambassad i Ukraina, som går under namnen,Välgörenhetsorganisation Haver, samt Välgörenhetsfond Adolphi. Jag vill dela…

Skolavslutningen både sorg och glädje

Skolavslutningen både sorg och glädje

De yngre skolbarnen årskurs 1-4, njuter av skolavslutningen och ser fram emot sommarlovet. Jag, Tanja hålla ett tal till grundskoleläraren. Min röst darrade och jag fick tårar i ögonen. Min son Maksim går ut lågstadiet och börjar i mellanstadiet. Det var lite ledsamt att säga adjö till hans första lärarinna. Jag kunde inte säga mer…

Tack för vårinsamlingen

Tack för vårinsamlingen

“Mitt barnbarn och jag blev väldigt glada när vi fick kycklingar. Mitt barnbarn älskar hemlagade ägg. Ta emot vår tacksamhet och respekt. Ett stort tack för hjälpen från vår lilla familj. – Med vänliga hälsningar mormor Nadija och barnbarnet Aljosha” “Jag vill uttrycka min oändliga tacksamhet till er för plantorna och fjäderfän till mina barn….

Barnen berättade

Barnen berättade

Jag blev så glad att jag kan gå till Vännernas Hus igen. Jag väntade och frågade varje dag näe får jag komma. Efter lektionerna äter i skolan och så springer jag direkt till Vännernas Hus. hus. Jag har saknat allihopa. Vi har fint väder och en studsmatta. Jag skulle kunna hoppa på den hela dagen,…

Kristus är uppstånden! Ja, Han är sannerligen uppstånden!

Kristus är uppstånden! Ja, Han är sannerligen uppstånden!

Med denna hälsning hälsar vi varandra under påsken. Dessa ord väcker glädje och ett leende. Det här är den ljusaste högtiden, som ger oss alla ett hopp om frälsningen. Högtiden för Kristi ljusa uppståndelse är en stor helgdag för ortodoxa kristna. Alla går till påskgudstjänst i kyrkan, som varar hela natten. Man bär med sig…

Vårinsamling

Vårinsamling

Med våren följer sådd. Våren har kommit och tiden att så och plantera på trädgårdslanden. Kärlek till jorden plus arbetet kan ge familjen mat i ett helt år. Många familjer i Ukraina har inte pengar för utföra alla arbeten som behövs för trädgårdsland, att plöja – hyra traktor köpa frön, plantor och fjäderfän. Kommer du…

Barnen talar

Barnen talar

Vi är under hård karantän igen. Vår by ligger i den röda zonen, så efter skollovet kunde vi inte gå i skolan utan studerar på distans. Det var väldigt svårt för mig tidigare eftersom jag inte hade internet. Jag bad mina klasskamrater om hjälp för att veta vilka läxor som skulle göras, läxorna gjorde jag…

Ta hand om ditt huvud, kan vara att där finns det en hjärna

Ta hand om ditt huvud, kan vara att där finns det en hjärna

Jag har klarat av att studera nya instruktioner 61 sidor inför den finansiella kvartals redovisningen. Teorin är avklarad. Nu är det dags för praktik. Processen har startat.🤯P.S. Katja har varit som min ” psykolog, psykiater” utan lön. Hon har klarat sig bra.🤪När du kommer till Vännernas Hus, kan jag låna henne till dig.😀Julia, bokförare

Tröjor och cardigan stickade med kärlek

Tröjor och cardigan stickade med kärlek

Kriget i Östra Ukraina berörde mig, som också många andra finländare. När det blev mindre nyheter, glömdes ukrainarnas situation. 2015 berättade Oili och Hannu Räsänen i ord och bilder om sin första resa till Ukraina. Något rördes i mitt hjärta. Kan jag göra något? Ekonomiskt stöd är viktigt, men kan jag göra något konkret? Tillsammans…

Barnen har ordet

Barnen har ordet

Vi har redan en riktig vår här. Solen har komit fram och det blir redan varmare. Men ändå känns det tråkigt på något sätt. På grund av karantänen kan jag inte gå i skolan, utan studerar hemma. Det är tråkigt att vara hemma själv. Jag kan inte gå till Vännernas Hus heller och det är…

Barnen har ordet

Barnen har ordet

Hej, jag heter Roma. Jag är 12 år och går i 7: e klass. Min bror och jag kommer alltid till Vännernas Hus efter skolan. Jag har gått i Vännernas Hus under en lång tid, redan från tiden när jag var liten. Jag trivs här. Jag gillar att spela bordtennis och fotboll. Jag deltar också…

Barnen har ordet

Barnen har ordet

Hej på er alla! Jag heter Tanja och jag är åtta år gammal. Jag går i tredje klass, och ska snart börja i fjärde klass. Jag älskar att komma till Vännernas Hus. Här har vi en teckning och målargrupp. Jag älskar att måla. Jag vill lära mig att måla fint. I vännernas Hus är det…

Barnen har ordet

Barnen har ordet

Hej jag heter Vika, jag är 10 år gammal. Jag går i femte klass i skolan i byn Jaroslavka. Jag har två systrar och en bror. Jag har längtat så mycket efter Vännernas Hus. Jag blev så glad när Viktor Pavlovitj hämtade oss till söndagsskolan. Jag fick träffa mina vänner. Vi lekte och sjöng. Vi…

Så här skriver Viktor Divnich

Så här skriver Viktor Divnich

Kära vänner, Volontärs initiativet “Центр Гостинності” fortsätter sin mission att göra gott under karantän och under den andra vågen. Ni är vår prioriterad partner. Våra volontärer fortsätter att samla kläder och annat. För barn och vuxna. Vi är med er. Vi fortsätter tillsammans… Så här skriver Katja, koordinator av hjälpprogram, Barnen Ambassad Ett stort tack…

Barnen berättar

Barnen berättar

Hej, jag heter Sonja och jag är 8 år gammal. Jag har två bröder. En är fortfarande liten och den andra är äldre än jag. Efter skolan skyndar jag mig till Vännernas Hus tillsammans med min bror. Jag älskar Vännernas Hus. Jag leker här, hoppar och skuttar och lär mig att spela tennis. Min väninna…

I takt med tiden

I takt med tiden

Jag förbereder mig för att lägga fram en ny sammanslaget kvartalsrapport. Instruktioner om hur man fyller i rapporterna är på 61 sidor. På grund av “stabila” ändringar i lagstiftningen uppdaterar bokförarna ständigt sitt ordförråd. Ibland skulle jag vilja dela med mig nya kunskaperna med någon, men då skulle vi behöva ha en psykiater-psykolog i vårt…

Tack för att du gav värme

Tack för att du gav värme

Ett stort tack till Viktor Divnich, Volunteers Initiative “Волонтерська ініціатива – Центр Гостинності” för de insamlade jackorna och varma kläderna för barn som fortfarande behöver det. Tack för att ni inte var likgiltiga för barns behov. Ni har redan hjälpt flera gånger till att samla varma kläder. Behovet är stor, för det är kallt ute….

Barnen berättar

Barnen berättar

Hej, jag heter Roma. Jag bor i byn Piski. Jag vill berätta lite om mitt liv i byn. Jag går i skolan, klass 6. Jag försöker studera bra och uppmuntra min mamma med bra betyg. Jag hjälper min mamma med hushållsarbetet. Jag tar in veden för att hålla huset varmt. Skottar snö som det finns…

Hjärtligt tack ❤

Hjärtligt tack ❤

Du gav värme till  barnens fötter. Stort tack för insamlingen till  skor för barnen. Tack är det minsta vi kan säga. Jag är djupt berörd av att se hur glada barnen är. / Katerina, koordinator för hjälpprogrammet De skickar hälsningar till dig ” Tack för dessa vackra skor. De passar mig perfekt. Och de är så varma.” – Lyuda, 13…

Som ett mirakel

Som ett mirakel

Det är ett mirakel när snälla människor hör av sig så snabbt, människor som vill glädja barnen. Igår publicerade vi ett inlägg om Nazar som inte har en telefon för att delta på Viber-lektioner. Han gjorde läxor bara när mamma kom hem från jobbet. Tack så mycket Alevtina för denna underbara gåvan till Nazar./Katerina, koordinator…

Med stor tacksamhet i mitt hjärta

Med stor tacksamhet i mitt hjärta

Ni gav värme för mina barn, inte bara i form av varma kläder utan ni gav också en bit av er värme. Ett stort tack till Viktor Divnich och hans team Волонтерська ініціатива “Центр Гостинності” https://www.facebook.com/CentrGostinnosti/ för att ni samlade in varma jackor för barn. Tack, det är det minsta som kan sägas för er hjälp. Jag…

Kiril berättar

Kiril berättar

Svårt, men möjligt. Att studera är intressant och jag har alltid älskat att laga mat. Jag har fått reda på vad fisk och kött kostar. Hej, jag är Kiril och jag är student, jag är 15 år gammal Min högskoleutbildning började på distans. I tre veckors tid studerade jag i telefon-surfplatteläge. Jag hämtade in kunskaper…

Shalom

Shalom

Jag vill önska dig Guds Frid, Guds Shalom för det här året.    Shalom är Hebreiska och betyder frid. Ordet shalom innefattar mycket mer än så, det talar om: trygghet, hälsa, vila, välmående, sundhet, fullbordande och frid   När Jesus uttalade välsignelsen till lärjungarna sade Han: “Shalom aleichem”, ”Shalom över er”.   Ta emot Guds ”Shalom,…

Axplock ur veckan 50

Axplock ur veckan 50

Sorgveckan i Vännernas Hus. Den 5 december avled vår kära Nadija Mihaijlivna.Vi tar tid att sörja, minnas och hedra Nadija. Barnens Ambassads hjälp till barnen behövs mer än någonsin. Nöden är enorm i Ukraina just nu. Cororona, krig och fattigdom. Vill du ge en special gåva inför jul och nyår den 31 december.  Din gåva…

Digitalt språng

Digitalt språng

Hej, jag heter Nadija. Jag är 71 år gammal och i min ålder var jag tvungen att lära mig både smart telefon och dator. Karantänen bidrog till detta. Barnen från Vännernas Hus var i karantän. Jag saknade dem. Jag ville prata och umgås med barnen. Först behövde jag hjälp från mina unga kollegor, för att…

En vecka – en tid av väntan

En vecka – en tid av väntan

Andas in lycka – andas ut det goda!Trevlig helg. Skolinsamling 29.08.20 Viktor kör ryggsäckar, skjortor och skoltillbehör till barn. Pandemin har fört med sig stora ändringar till den årliga insamlingen. Väntan – Ska barn till skolan imorgon eller inte? 31.08.20 Barnen väntar … Det är fortfaranade oklart ifall barn skall börja i skolan i morgon….

Sommarveckans axplock – 34

Sommarveckans axplock – 34

19.08.2020 Skolan planerar att öppna dörrarna om ingenting förändras på corona situationen. Den 1 september kommer barnen att ha en högtid med skolklockans första ringning. I vår kommun, Bobrovitsja har antalet smittade ökats. Speciellt i vårt län Chernihiv-regionen har vår kommun mest smittade. Men fortfarande är vi på såkallade gröna zonen. Kiev däremot har övergått…

En sommarvecka

En sommarvecka

14.08.2020 Tiden flyger snabbt, när man är glad! Sommarlägret är över. Idag är en festlig avskedskväll, och i morgon resväskor, väskor, minnen – och hem. Och imorgon är barnen hemma, där de är väntade! Vi föreställer oss hur många entusiastiska berättelser som väntar oss! Och vi delar gärna dem med dig. Vänta bara !!! Kommer…

Vi är framme nu

Vi är framme nu

“Mirjam, vi är framme nu!” skriver glädjesprudlande Zhenja 14 år.Han är vår “utsände korrespondent” och kommer att rapportera i ord och bild från barnens sommarläger. “Vi har redan kommit fram till sommarlägret, men sitter och väntar i bussen, vi väntar på barn från Kyiv. Tillsammans blir vi 40 barn!” skriver Zhenja med stor förväntan. ”Äntligen…

Lediga dagar

Lediga dagar

Hej, här kommer ett axplock från veckan som gått. På torsdag var det ingen i vår team i Ukraina som kunde jobba. Hela teamet var tvungna att göra en heldagsresa till Kiev. De behövde hämta nya bankkort. Alla var tvungna att hämta bankkortet personligen. På söndag firar Ukraina Konstitutionsdagen. Den faller på söndag, och då…

Vårinsamling

Vårinsamling

Ju närmare våren kom, desto mer plågades jag av tankar om vad jag skulle så och plantera i vår trädgård. Vi hade ingen potatis, inte ens för soppan. Mina böner blev besvarade med råge. Först välsignades vi med potatis, och senare med frön och plantor för trädgården. Vi är väldigt tacksamma för hjälpen. Varje dag…

Sommarlov

Sommarlov

På fredag  började barnens sommarlov i Ukraina. På grund av karantän har barnen inte gått i skolan på cirka 3 månader. De har studerat på distans. Det har inte varit inte lätt för barn, lärare eller föräldrar. Ute på landet internet fungerar inte alltid. De flesta barn har inte datorer.  Jag pratade med Nazar och…

Barn om karantänen

Barn om karantänen

Livet i karantänen – dag 6413.05. 2020 Först tyckte jag att det var roligt med karantänen. Nu förstår jag bättre. Jag är trött på att bara vara hemma,. Jag får inte gå ut och träffa kompisarna. Man kan inte ens gå till affären. Och om man måste gå ut så är det bara tillsammans med…

Trevlig helg !

Trevlig helg !

Hej till dig, jag heter Zhenja. Och livet i karantänen fortsätter hos oss. Här har du mina råd för relax. Det första du ska göra – plantera blommor. Titta här, det här är det coolaste krukan. Råd nummer två. Vattna på trädgården. Jag vattnar så här, minst hundra gånger per dag. Vi har en mycket…

Barnen berättar

Barnen berättar

Livet i karantänen- dag 4628.04.2020 Karantänen går bra för mig, fast lite tråkigt är det att bara vara hemma. Det är så fint väder ute, men jag får inte gå ut. Jag får mycket läxor från skolan och jag läser dem varje dag. Jag hjälper min mormor med allt i hushållet. Jag saknar Vännernas Hus…

Veckans axplock 17

Veckans axplock 17

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia. 23 april Odlarmöda i Vännernas Hus Livet i karantänen – dag 4123.4.2020 Vi har också smittats odlarmöda i Vännernas Hus. Vi hoppas att karantänen är snart över och att barnen åter igen får komma till Vännernas hus. Smakliga grönsaker kommer att vänta på…

Barnen berättar

Barnen berättar

Livet i karantänen – dag 4022.04.2020 Hej! Såhär ser karantänen ut för mig. För mig är det inte så tråkigt, för jag har två systrar och en bror. Varje dag går jag i skolan via TV och och läser mina skolböcker. jag hjälpttill att flytta ved och städa hemma. Mamma har ett arbete och jag…

Påskhälsning från Ukraina

Påskhälsning från Ukraina

Hård stickande rök sprider sig i Ukraina. Branden i Tjernobyl-området har startat på nytt. Radioaktiviteten mättes i Kiev, Inga förändringar på värdena. Ekologiska mätningar visar dock 7-faldigt förhöjda värden på luftföroreningar på grund av brandröken. Håll er inne och stäng fönstren lyder ordern från myndigheterna Ingen går ut nu. Om corona inte lyckats hålla människor…

Veckans axplock 16

Veckans axplock 16

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia. 17 april Glad påsk! 16 april Snart är det påsk i Ukraina Livet i karantän – dag 3416.04.2020 En av årets största högtideer i Ukraina, påsken närmar sig. Barnen ser framemot den. De kommaer att baka traditionella påsk kakor tillsammans med sina mammor….

Barnen berättar

Barnen berättar

Livet i karantänen – dag 3315.04.2020 Om ändå karantänen kunde vara slut snart. Jag vill till Vännernas Hus och träffa mina vänner så fort som möjligt. Det är fint väder ute. Men jag kan inte leka ute med mina vänner. Jag är hemma och gör läxor på internet och läser böcker. Jag hjälper mamma med…

Veckans axplock 15

Veckans axplock 15

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia. 10 april Njut av helgen ❤️ Vi skickar kram till alla trots karantänen. Barn om karantän Karantänen, det är förstås inte bra, men vi överlever det.Men hur skulle det bli, om man stänger internet i hela världen?Hur skulle man då kunna lära oss…

Barn om karantän

Barn om karantän

Vi väntade inte på honom, men han kom … För mig är det bättre att studera hemma än i skolan. Jag kan få mycket mer information än det jag får genom skolböckerna. Och ja jag kan göra det när jag vill. När man har motivation kan man göra mycket. Naturligtvis saknar jag mina vänner i…

Veckans axplock 14

Veckans axplock 14

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia. 3 april Välsignad helg ❤️ “Så länge dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer då ingen kan arbeta.” Bibeln, Johannesevangeliet (9:4) 1 april Livet i karantänen- dag 19 April , april… I dag är det första april. I…

Veckans axplock 11

Veckans axplock 11

12 mars Fåglums missionskyrka. Så härligt att få möta gamla som nya vänner. Ta väl hand om dig själv och om varandra. Istället för Corona låt oss sprida kärlek och omsorg. 11 mars Nationell karantän i Ukraina, som en åtgärd mot spridning av Corona virus. Karantänen börjar den 12 mars och sträcker sig till den…

Veckans axplock

Veckans axplock

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia 2020.03.06 Akut behov av medicin Flera barn är sjuka. Hjälp behövs att köpa mediciner och vitaminer. 12 barn är sjuka och är hemma. Fyra barn är på sjukhuset. Vännernas Hus är stängt på grund av detta. All hjälp behövs för att köpa mediciner…

Lyssna! Barnen talar

Lyssna! Barnen talar

Vår veckoserie med barn som reportrar fortsätter. ”Jag ville så gärna vara i Vännernas Hus, och jag var avundsjuk på barnen, som gick där. Det blev en plats för mig. Jag blev jätteglad. Jag har fått många vänner. Jag är glad att få hjälp med läxorna, umgås med vännerna och jg är med på alla…

Besöksdagen

Besöksdagen

Varje onsdag besöker vi några familjer. Barnen fick kläder. Under besöket fick vi reda på att Misha har varit på sjukhuset och blivit opererad för blindtarmen. Nu mår Misha bra./Foto och text Katerina, koordinator för hjälp-program Prenumerera på vårt nyhetsbrev * Obligatorisk   E-post *   Namn *     Efternamn *   Du kan…

Glad Datordag

Glad Datordag

Den 14 februari 2020, firar datavetare runt om i världen en professionell datafest dag.Grattis alla datorfolk till den stora festen. Vi på Barnens Ambassad, vill tacka White Label Agency, för att ha donerat datorer till barn i “Vännernas Hus”. Alla barn från datorklubben skickar ett stort tack, och varma hälsningar till er. / Tanya V,…

Skollovet är över

Skollovet är över

Hej på er alla, jag heter Zhenja.Kan du gissa vad jag gör nu?Packar skolväskan.För skolbarn är detta en tragisk nyhet, så också för mig.Man måste ta med sig, pennskrin, böcker och annat…Hemläxan på ryska säger vi att vi gjorde, även att den är ogjord ?Det vad som stör mig mest – lovet var tre veckor,…

God Jul?

God Jul?

Jo det blev faktiskt en riktigt God Jul för många fattiga barnfamiljer i vår närhet i Ukraina. Alla ni som skänkte pengar till julinsamlingen gjorde detta möjligt. Möjligt för de fattiga barnfamiljerna att få fira jul med mat på bordet./ Boas Adolphi Julen firades två gånger i Ukraina. Den 24 december enligt den gregorianska kalendern…

Julen är allttid en spännande tid – speciellt i Pisky

Julen är allttid en spännande tid – speciellt i Pisky

Vår sjätte jul i Ukraina färgades återigen av spänningen över kriget i Östra Ukraina – trots eldupphör avtalet skjuts det på ukrainska mål varje dag. Den politiska situationen eskalerar också och folket samlas tilldemonstrationer. Vädret var “som i maj” när vi tillsammans med Viktor, Sveta – teamet i Ukraina,och med Bertil och Kristina från Sverige,…