Dela gärna med dina vänner

stuart fotografing
Stuart fotograferar.
Mormor har flyttat till barnbarnen efter att barnens mamma “wood lady” dog 2018.

Stuart Holden:Växte upp i England.  Ägnade stor del av sitt arbetsliv inom teknik, så småningom som entreprenör och framgångsrik affärsman. Detta har gjort det möjligt för honom nu att ägna tid åt fotografering och hjälpa andra. Han har haft tur i livet och detta är hans sätt att ge tillbaka något.  Som han själv uttrycker det:

“Livet borde inte bara handla om att ta!”

Stuart är just nu på besök i Vännernas hus. Här kommer hans reseberättelse

En god samarit blundar inte

Vissa dagar får dig att tänka. Vissa dagar gör dig ledsen. Vissa dagar får dig att uppskatta hur lycklig du är. Detta var en av dessa dagar.

Är du känslig föreslår jag att du inte läser vidare.

Jag har besökt Ukraina under ca tio års tid, och tack vare Mirjam, Boas och teamet har jag sett en sida av Ukraina som inte många är privilegierade att se. Jag använder avsiktligt ordet privilegierad.

När människor hemma pratar om sina problem och vad de har och inte har, så tänker jag på vad jag ser här. Kanske du kan förstå varför jag ser på livet från ett annat perspektiv. Det är inte så att jag okänslig, men ibland tror jag att folk inte vet vad misär är!

Idag besökte teamet och jag tre familjer, varav två var nya för mig. Den tredje familjen var en som jag har hjälpt under många år (“wood lady”, om du har följt mina inlägg under åren).

Besök hos en fembarnsfamilj

familjens barn

1032 kitchen

mjolk ost

Den första familjen som vi besökte fick vinterkläder till de fem barnen. Familjen hade en ko, några getter och får. Man kan säga att de inte var helt utblottade men ändå i väldigt stort behov av hjälp. När vi skulle åka därifrån gav mamman oss cirka 19 liter mjölk och mycket hemlagad ost.

Den naiva idioten som jag ibland kan vara, trodde att de var gåvor till oss. Nej, inte alls – hon ville att vi skulle ge dem till familjer som behöver det ännu mer än hennes egen. Hur kan det vara så?

Mamma med handikappad pojke

mamma handikappad barn

uta pa garden

Den andra familjen som vi besökte var en mamma med en handikappad pojke som bodde under usla förhållanden (ja, även sett från en bystandards norm).

meeting

ugnen

tak

Teamet samarbetar med socialtjänsten och den lokala borgmästaren för att försöka få hjälp med de nödvändigaste reparationerna på deras hus.

koks saker

Som alltid, tittar jag efter om det finns någon mat i “köket”. En halva av en gammal kål och några potatisar.

The “woodlady”, hade det väldigt bra, i jämförelse med den här damen.

hinken

Så när du “klagar över hur du har det”, ta en stund för att reflektera över hur livet skulle kunna vara!

Det jag ser i Ukraina är hur livet kan vara för många i jämförelse med vår “lilla värld”, där överflöd, girighet och själviskhet råder.

Ja, jag är känslomässig – jag blev mycket rörd av det jag såg idag !!!!!!!

Stuart Holden, Fotograf från England

Dela gärna med dina vänner