Livlina- Barnens Ambassads hjälpprogram för flykringar från Ukraina.

Hjälpprogram Livlina i Eskilstuna – En del av Barnens Ambassad

Välkommen till Livlina, en hjälpverksamhet under Barnens Ambassad. Vi har ett 32-årigt engagemang i Ukraina, och nu har det arbetet utvidgats till att omfatta även Eskilstuna, där vi stödjer flyktingar från krigsdrabbade Ukraina. Varje liten handling av godhet gör en stor skillnad, och det inkluderar allt som just du kan bidra med.

Din påverkan kan sträcka sig långt

Många av de familjer som nu får en ny start i Eskilstuna kommer från samma byar i Ukraina där vi redan har haft en positiv inverkan tack vare stöd från människor som du. Så när du hjälper här, knyter du an till en längre kedja av positiva förändringar som sträcker sig över gränser.

Var med och förändra liv

Funderar du på hur just du kan göra en skillnad? Det finns många sätt: din tid, ditt engagemang, ditt ekonomiska stöd. Allt spelar roll. Du är en nyckelperson i detta arbete, och vi är otroligt tacksamma för allt du kan göra.

Vill du veta mer eller bli mer aktivt engagerad? Kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!

Hur du kan hjälpa – var med och skapa nya möjligheter

Vet du vad? Du kan vara en riktig hjälte i någons liv här i Sverige och i Ukraina. Låt mig berätta hur.

Mat och kläder: det är mer än bara saker

Tänk dig att du ger en familj en matkasse. Du ger inte bara mat, du ger också en familj chansen att sitta ner tillsammans och äta, att känna sig normala igen. Så enkelt, men så stort!

Ge en kram med ord

Krig är tufft, inte bara för kroppen men också för hjärtat. Ditt stöd hjälper oss att vara där och prata, lyssna och ge den kram som så många behöver, fast med ord.

Hjälp med en ny start: du är nyckeln

Flytta till ett nytt land är som att börja ett nytt kapitel i en bok. Det kan vara läskigt, men också jättespännande! Med din hjälp kan vi göra det kapitlet så bra som möjligt för folk.

Så, sugen på att vara med och göra skillnad? Slå en signal eller skicka ett mail. Vi skulle älska att höra hur just du vill hjälpa!

Tack för att du är en del av detta. Du gör verkligen skillnad! 🌟

Tanja Virozub, koordinator av hjälpprogram Livlina, Eskilstuna

Hjälpprogram Livlina

Vi är överväldigade över människors stora vilja och engagemnag i att hjälpa det ukrainska folket på flykt.

“Hur kan jag hjälpa?” får ukrainare ofta hära från sina nya svenska vänner. De är berörda av svenska folkets villighet att hjälpa.

När jag flydde till Sverige efter nästan en månad i ockupation blev jag rörd av de människor som gav oss skydd. Det var inte en plats bara sova och vara i, utan de tog emot oss i sina familjer. De offrade sin bekvämlighet för vår skull. De ändrade sina arbetstider för att hjälpa oss att anpassa sig…

De kände oss inte alls och förstod inte vårt språk. Vi fick nycklarna till deras hem, de presenterade oss för sina släktingar, visade oss var busshållplatserna och butikerna fanns. Vi var som små barn. Allt gjordes med sådan omsorg och kärlek att jag inte kan hitta orden för att utrycka min tacksamhet.

Jag tror att det är det bästa jag någonsin känt i mitt liv. Samtidigt som ryssarna gör fruktansvärda saker-dödar,våldtar, skjuter, förstör – omsluter svenska svenskarna oss med omsorg, kärlek och värme i sina hjärtan.

Jag är glad att vi har träffat så många trevliga människor och att de har blivit våra vänner. Det är synd att orsaken var kriget.

Min dröm är att alla våra nya vänner ska komma till oss i Ukraina, efter Ukrainas seger.”

Tanja Virozub, Koordinator av hjälpprogram Livlina, Eskilstuna

Du kan läsa mer

Hur du kan hjälpa

Donera

Varje donation, oavsett storlek, går direkt till att förbättra livet för flyktingar från Ukraina.

Plus- eller Bankgirokonto

Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 0483-9478

eller Swisha till : 123-113 7876

Barnens Ambassad

Senaste Nyheter

Här kan du följa de senaste uppdateringarna från vårt arbete och se hur ditt stöd gör en verklig skillnad.

Klicka här om du vill beställa vår veckobrev

Kontakt

För mer information, kontakta oss:

Följ Oss

Följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med vårt arbete.