Dela gärna med dina vänner

Mitt namn är Viktor Pavlovich och jag vill berätta om Barnens Ambassad – Haver. I byn är vi registrerade med namnet Haver. Vi har jobbat i Bobrovitsja kommun i över 20 år för att hjälpa barn och deras familjer som har det svårt. Det är så fint att se när deras liv blir bättre!

När vi hjälper, lär vi oss massor om livet. Vi pratar mycket med socialarbetare i kommunen för att hjälpa dem som behöver hjälp allra mest. Vi tänker extra mycket på familjer där barn har förlorat sina föräldrar i kriget eller de som måste bo någon annanstans för att de har varit tvungna att fly och lämna sina hem.

Vi vet att tillsammans med våra vänner i Sverige och Finland kan vi göra stor skillnad för barn och familjer.

Samarbetet med Socialarbetare i Bobrovitsja kommun

Mitt namn är Lyuba Dmitrivna, och jag är socialarbetare. Jag jobbar med att hjälpa familjer i Bobrovitsja kommun. Under tio års tid har jag samarbetat med Haver (Barnens Ambassad) och jag har sett hur viktigt det är att vi finns där för varandra, särskilt nu under krigstiden.

Stöd till krigsdrabbade familjer: En värmande insats

En dag kom en mamma till mig. Hon hade tre barn och hade precis förlorat sin man i kriget. Hon behövde hjälp, men visste inte vart hon skulle vända sig. Jag sa till henne att prata med Haver – det är en hjälp organisation vi alla litar på här i byn.

Jag behövde inte ens säga så mycket. Jag visste att Haver skulle göra allt de kunde. De skulle inte lämna en familj i kylan. De skulle se till att de hade ved att värma sig med, varma kläder till barnen, och mat om de behövde.

I mitt jobb ser jag många svåra situationer. Ibland är det sjukdom, ibland sorg, ibland är familjer fattiga för att det inte finns jobb. Det är mycket som kan hända, men det viktiga är att vi inte är ensamma. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad.

Att ge hopp och styrka

Haver ger människor hopp och styrka. De familjer jag arbetar med börjar förstå att de inte är övergivna. Tillsammans kämpar vi och tillsammans vinner vi.

Ett tack från hjärtat

I dessa tider vill jag och alla familjer vi tillsammans hjälpt säga tack till Haver. Vi önskar er framgång och hoppas att vårt samarbete fortsätter, så att vi alla kan leva under en fredlig himmel i Ukraina.

Bästa hälsningar Ljuba Dmitrivna

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *