Dela gärna med dina vänner

Tack till dig som bidrog till julinsamlingen. Det är glädjande att det finns människor som du, som vill stödja ukrainska barn i krig och på flykt. Du gör deras liv lite ljusare, varmare och gladare.  Julgåvan blev en glädjestund.  Det blev mat och det blev julklappar. Det blev glädje och gemenskap.

Katja är koordinator av hjälpprogram i Piski och byarna. Här kommer hennes berättelse:

De sista dagarna före jul var både glädjefyllda och mycket svåra. Det var svårt eftersom det i år kom till ännu fler familjer som behövde hjälp, eftersom vi har fått flera flyktingfamiljer i vår kommun. Glädjen över att hjälpa människor fyller och inspirerar en.

Det är också en glädje att få höra tacksamhetens ord:

“Jag har inte känt en sådan vänlighet mot oss på länge”, sa en mamma.

Vi ser hur denna julinsamling har varit mycket uppskattad. Hur skulle deras jul varit utan mat och julklappar till barnen?

Här kommer ett tack, som är ett av många …

Ett stort. tack för hj'lpen

“Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till alla som bidrog med en liten del av sin själ, arbete, vänlighet, pengar och medkänsla till inköpet av mat inför julen.

Er hjälp var oerhört värdefull och viktig för oss. Jag är glad att ha sådana människor omkring mig. Inga ord av tacksamhet kan beskriva mina känslor.

Jag önskar er alla god hälsa, lycka, styrka och inspiration för hela er familj och en fridfull himmel över era huvuden.”

Mamma Oksana och barnen

Traditioner i Vännernas Hus

pepparkaksbak i Vännernas hus

Varje år strax före jul bakar vi pepparkakor med barnen i Vännernas Hus. Det började för 8 år sedan när Hannu och Oili från Finland var på besök hos oss i Vännernas Hus. Det var Oili som inspirerade till pepparkaksbaket.

Pepparkaksdagen, det är en favoritdag för barnen. Barnens känslor är obeskrivliga. Lilla Tanja sa att hon skulle vilja baka pepparkakor varje dag.

Stickade med kärlek
Stickade med kärlek

Det finns också en underbar tradition som startats av några kvinnor i Finland. De stickar tröjor, strumpor och andra saker till en barnfamilj varje år.

Detta är ytterligare en gåva från hjärtat ♥️

/Katerina

Glada julstunder i Eskilstuna

Julfesten i Eskilstuna med ukrainska, barn, mammor och mormödrar
Julfesten i Eskilstuna med ukrainska, barn, mammor och mormödrar

Slutet av 2023 lämnade fantastiska känslor i mitt hjärta! Den 24 december firade vi med Boas och Mirjam samt ukrainska barn med sina mammor jul tillsammans. Det var så fantastiskt!

Bland oss fanns barn, mödrar, mormödrar – en stor ukrainsk familj. Alla tog med sig lite julvärme från sina hem i form av läckra rätter. Stämningen var hemtrevlig. Det var som om vi var hemma i Ukraina och inte i det avlägsna Sverige.

Barnen fick presenter, och deras glada leenden var den bästa gåvan för oss vuxna.

Familjerna fick fina presentkort inför julhelgen för att kunna köpa det de behövde mest. Stort tack till Eva von Celsing, Britt-Marie Jafner och deras vänner för denna värdefulla gåvan!

Ingen kände sig ensam på julafton – det var så varmt och mysigt. Jag är tacksam för denna fantastiska hjälp och hopp för ukrainska familjer och barn som är långt ifrån sina hem.

/ Tanja

Julinsamlingen i Vännernas Hus

Av Katja O,  vår husmor i Vännernas Hus

Julfest i Vännernas Hus

Varje berättelse har sin början. Var började julberättelsen? Med änglarnas sång? Eller kanske med att den första julstjärnan uppenbarade sig? Med Maria och Josef? Med Jesu födelse?

Allt började med den stora kärleken från Gud Fadern.

“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska förgås utan ha evigt liv.” (Johannes 3:16)

Inför julfesten förvandlades Vännernas Hus till viktiga bibliska platser. Som ett minne av dagen fick alla barn möjlighet att göra sin egen unika julstjärna.

Barnen fick också uppskattade julpaket och en filt som kommer att hålla dem varma i denna kalla vinter.

 Och viktigast av allt, vår berättelse började med kärlek.

Ukrainska barn, julfest 2023, Barnens Ambassad- Livlina

Du har visat din kärlek genom att stödja barnen.  Vi vill utrycka vårt stora tack.

Barnens Ambassads team samt Boas och Mirjam Adolphi

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *