Barnens Ambassad Ukraina: Ger hopp till Barn under krigstider
Dela gärna med dina vänner

Barnens Ambassad Ukraina arbetar outtröttligt för att stödja barn och familjer under krigstider. Mellan Dröner av Missiler och Hopp om en Sommar i Frid: Barnens Ambassads strävan är att ha ukrainska barns sommarläger i Sverige.

Det är omöjligt att sova. Drönare och missiler flyger och flyger. Explosioner håller människor vakna i timmar. Det är ryssarnas sadism.

Det hörs ett stort muller av explosioner över Kyiv och andra städer i Ukraina. Marken och husen skakar. Min själ skakar också – hur mår vårt team? Är de vid liv? Är deras hus fortfarande intakta? Hur mår barnen och familjerna?

När du bor i ett fredligt land inser du med din hjärna och hjärta det tragiska i det som händer, men du känner det inte. Vi tittar på nyheterna, läser på sociala medier – vi följer kriget. Men sedan lägger vi oss ner och sover lugnt på natten, medan människor DÄR inte kan sova. De hindras avsiktligt från att sova. Ryssarnas mål är att hålla människor vakna. Att inte ge någon vila. Att bryta ner ukrainarnas kampvilja.

Trots trötthet, arbetet fortsätter

Det är med djup ödmjukhet och fast beslutsamhet som vi, genom Barnens Ambassad Ukraina, fortsätter vårt arbete i Ukraina trots den pågående konflikten. Våra nätter fylls av oro, men våra dagar fylls av hopp och handling. Vi kan inte ignorera de hjärtskärande ropen från barn och familjer som drabbas.

Vårt team i Ukraina känner av krigets rysningar dag och natt, men deras engagemang viker inte en tum. Genom de mörka tiderna ser vi en strimma ljus i förberedelserna inför det kommande sommarlägret i Sverige. Detta läger symboliserar mycket mer än bara en tillflyktsort från krigets fasor; det representerar hopp, glädje och den oändliga styrkan hos gemenskapen.

Vi bereder oss för att välkomna barn från Ukraina till Sverige, en tillställning som inte bara ger dem en paus från deras hårda verklighet, men också möjligheten att uppleva glädjen av barndomen.

Vid vårt senaste internetmöte kunde jag se tröttheten i våra teammedlemmars ansikten. Samma trötthet syntes hos söndagsskolans team. Men trots allt fortsätter vi vårt arbete. På torsdagen den 25 maj planerade vi sommarlägret, som denna gång kommer att hållas i Sverige, eftersom säkerhet inte kan garanteras i Ukraina.

Sommarlägret är avsett för barn mellan 10 till 16 år och kommer att äga rum mellan 1 till 10 juli på KFUM-lägergården Solvik, utanför Eskilstuna. 15 barn från Ukraina kommer att delta, tillsammans med 15 flyktingbarn som nu bor här i Sverige. Både vårt team och söndagsskolans team från Ukraina kommer att vara med, och svenska volontärer förbereder sig också inför lägret.

Om du vill hjälpa till, tveka inte att kontakta mig, Mirjam, via mirjam@barnensambassad.se. Det här är verkligen viktigt!

Lycka för några-Sommar för alla. Länk till vår FB post om sommarläger

Barnens Ambassad Ukraina: Ljuspunkter i mörkret

Fredagen den 2 juni markerar skolavslutningen i Ukraina, en dag som barnen ser fram emot – äntligen sommarlov! Vännernas Hus kommer att vara öppet under hela juni månad, och vi är tacksamma för all hjälp vi får.

I helgen hade vi besök av Viktor Divnich och hans team i Vännernas Hus, och deras stöd till människor i nöd är ovärderligt.

Söndagen den 28 maj var den sista dagen för söndagsskolan, med tema TID. Trots krig och bombningar flyger tiden fram.

Vårt hela team sänder sina hjärtliga hälsningar och tackar för allt stöd. Tack för era böner som vi känner av även under de mest prövande stunderna. Tack för maten och all hjälp som är så uppskattad.

Arbetet går vidare, och vi är evigt tacksamma.

Tack för sommarlägret !

Det här var min måndagshälsning till er alla,

Mirjam

Dela gärna med dina vänner

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *