minnen från kriget
Dela gärna med dina vänner

Bilden av Mirjam Adolphi.

Idag vändes allting upp och ner ännu en gång. Bilden! Jag tänker på alla barn som har fått en upp och nervänd värld.

10.10.2022 Eskilstuna, Sverige

Denna dagen påminde mig morgonen den 24 februari.

Idag satt jag i skolan, vi hade rast. Nika skrev till mig från Ukraina och skickade mig en video av en explosion och sedan en annan explosion i Kyiv och det var mycket hörbart.

Jag blev orolig och grät. Mina vänner och bekanta är i Kyiv. Jag kunde inte sitta i skolan och läraren lät mig gå hem.

Vi är dom som vill ha tystnad, vi är fredliga människor. Jag vill inte att mitt land ska förstöras. Jag vill att alla skulle få leva.

Kristina 13 år

Under vårt personalmöte på internet

Flyglarm ljuder över hela Ukraina i dag. Barnen i Pisky skickades hem från skolan och dagis. Man försöker sprida kaos och panik, men istället har det blivit en stark sammanhållning.

foto

Kiev centrum är utsatt för raketattacker i dag. Enligt Vitali Klitschko, borgmästare i Kiev, är huvudstaden under attack av ryska terrorister! Missiler träffade objekt i stadens centrum (i Shevchenkivskyi-distriktet) och i Solomyanskyi-distriktet. Luftvärnet, och därmed hotet, fortsätter.”
Källa : Vitali Klitschko.
Ukrainska Pravda

15 missiler attackerade Lviv-regionen. En del av dem sköts ner av luftförsvaret.Flyglarmen ljuder, människor stannar kvar i skyddsrummen, Chef för den regionala militärförvaltningen i Lviv Maksym Kozytskyi

Ukrainas President Zelenskij

Morgonen är tuff. Vi har att göra med terrorister. Dussintals missiler, iranska “Shaheds-drönare”. De har två mål.

Energianläggningar i hela landet. Kyiv-regionen och Khmelnytskyi-regionen, Lviv och Dnipro, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk-regionen, Zaporizhzhia, Sumy-regionen, Kharkiv-regionen, Zhytomyr-regionen, Kirovohrad-regionen, södra delen av landet.

De vill skapa panik och kaos, de vill förstöra vårt energisystem. De är oförbätterliga.

kuiv

Det andra målet är människor. En sådan tidpunkt och sådana mål valdes speciellt för att orsaka så mycket skada som möjligt.

Vänligen stanna i skyddsrum i dag. Tack vare vår militärs hjälp kommer allt att gå bra. Följ alltid säkerhetsreglerna. Och kom alltid ihåg: Ukraina existerade innan denna fiende dök upp, och Ukraina kommer att existera efter den. Ukrainas President Zelenskij

Foto: från Facebook-sidan för Ukrainas ambassad i Sverige.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100066995871358

Dela gärna med dina vänner

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *