Dela gärna med dina vänner

3.03.2022

Vi lever! Detta är dagens viktigaste nyhet. Varje dag är en ny dag och morgonen börjar med att kontrollera om alla lever. De tillfångatagna ryska soldaterna säger att de har fått order om att bomba civila mål och civila. Det är inte säkert att visa sig ute.

På morgonen fick vi kontakt med Masha, som är mamma till tre barn. De befinner sig i Kiev. Hittills har de klarat sig bra och har vad de behöver.

Vid middagstid fick vi besked från Kiev att vårt team i by X är okej. Teamet kommer att fortsätta att hjälpa till på plats. Veronika 10 år gammal hittade en plats någonstans i hörnet där en operatör kan ansluta från tid till annan. Vår by är tyst nu.

14.20 Jag fick ett telefonsamtal från Tanja. Det är inte längre tyst. Stridsvagnar mullrar längs den lilla byvägen. “Soldaterna” skjuter för att skrämma oss. I Viktors by rör sig ryska kolonner hela tiden. Invånarna i byn har uppmanats att stanna inomhus. …

20:16 Katja och Julia lyckades ringa. Det är oroligt i byn. Stridsvagnarna står i byn bredvid, i Viktors by. ryssarna försöker hitta diesel.

“Trots allt, vi mår bra. Hälsa alla.”

fortsättning följer …

mirjam nouseva

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *