sota tiedotus 1
Dela gärna med dina vänner

Morgonen börjar med alarmerande nyheter

Europas största kärnkraftverk. 1

Update form Children’s Embassy – Friend’s House

05:43 “Ja lever ” Ljuda, i Kyiv. Morgonens bästa nyheter.

Vi fick också meddelande från vårt team i byn. Vi lever! DE rapporterade, det är tyst i byn. Butiken i byn är tom.

Viktor kunde också kontakta oss. I den närliggande byn, där internatskolan också ligger, står ryska stridsvagnar. De väntar på någonting, eller de har slut på bränsle och mat. Just där ligget ett internat. Där finns 19 föräldralösa barn. De har fortfarande mat. Barnen måste ut ur landet-NU!

Vi gör oss redo att ta emot våra flyktingar Viktors dotters familj finns redan i närheten av staden Lviv. De försöker ta sig ut ur landet med tåg.

Vitja, uppvuxen i Vännernas Hus, ska ansluta sig till Ukrainska arme’n . Hans fru och svärmor försöker ta sig i säkerhet i en by som fortfarande bombas, trots att den redan ligger i ruiner. Vi försöker att hjälpa dem att fly.

Masha och hennes tre unga funktionshindrade barn försöker ta sig i säkerhet – hon behöver en bil för att ta sig och barnen till stationen.

Be för flyktingarna. Det är inte läge att packa resväskor, utan bara de papper och mediciner du behöver för själva resan, kanske ett mellanmål… Det är en lång resa mot det okända.

13:26 Tanja J från Kiev med tre barn. “Explosionen är så högljudd att hela huset skakar. !!!! Vi springer nu, raketer flyger, det här är ett helvete.

Samtidigt får vi ett meddelande: “Strider pågår just nu i vår kommunstad.”

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *