Aktuellt från Barnens Ambassad, Ukraina: Fredagsbloggen 41
Dela gärna med dina vänner

Aktuellt från Barnens Ambassad: Välkommen till Fredagsbloggen 41, din veckovisa källa för de senaste nyheterna samt en sammanfattning av det vi publicerat på våra sociala medier och vad som hänt under veckan. Denna vecka ligger fokus på vår verksamhet i krigsdrabbade Ukraina, Vännernas Hus, Sverige. Vi är medvetna om att många av er kanske inte använder sociala medier som Facebook eller Instagram, men vill ändå hålla er uppdaterade om allt det fantastiska arbete som pågår.

Söndagsskola i Vännernas hus

2023.10.09 Vän till Vännernas Hus- grupp FB

Söndagsskolan i Vännernas Hus

“Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.”
(1 Johannes 1:9)

Vi har frälsning genom tro på Jesus Kristus – huvudämnet för detta söndagsskolemöte. I en sådan svår tid för landet stärks vår tro. Bland spelen, att göra vackra konstverk och hantverk (som kommer att förbli som ett minne av den värdefulla och kreativa tid som spenderats), kommunicerade barnen och diskuterade viktiga ämnen: synd och dess konsekvenser, godhet, tro och frälsning.

sunday school 3

 Katja.O

Lyckad äppelskörd inför vintern

2023.10.10 Vän till Vännernas Hus- grupp FB

friends house

Vi lyckades plocka äpplen från vår egen trädgård innan den första frosten. Barnen kommer att njuta av dem på vintern.
Raisa Mykolaivna

Från Eskilstuna med kärlek till Ukraina

Packning av humanitär hjälp från Eskilstuna till Ukraina.

Från Eskilstuna med kärlek till Ukraina. 💙💛

‌I går torsdag packade vi en mycket värdefull last – varma kläder, som kommer att skickas till Ukraina. Redan på fredag den 13 oktober går lasten till Ukraina.

Vintern är nära, och för många familjer i Ukraina är varma kläder och skor en verklig nödvändighet.

‌De upplever dagliga svårigheter på grund av kriget, och denna kamp har nu pågått i 1,5 år. Med vintern kommer en ny prövning – att kämpa mot kylan.

‌Vi vill tacka alla som har gett värme och hopp till dessa familjer. Era gåvor kommer att göra vintern lite varmare för barn och familjerna. Ni är verkliga hjältar som gör den här världen bättre. Vi omfamnar var och en av er och säger tack för er vänlighet. 💙💛

Varmare Vinter” Insamlingen

Med vintern knackande på dörren ökar utmaningarna dagligen. Inkomsterna hänger inte med och alltför många lever under fattigdomsgränsen – förvärrat av krigets pågående skugga.

Interna Flyktingar: De lämnade allt bakom sig

Många har lämnat sina hem för att söka skydd i vår region, nu som interna flyktingar. Med antalet ständigt ökande och vintern runt hörnet, är det viktigt att agera snabbt.

Lärdomar från förra året

Tack vare era generösa bidrag kunde många familjer få filtar, varma kläder och andra förnödenheter. Trots avsaknad av ljus och värme, klärade de sig igenom vintern.

Det sägs att denna vinter blir ännu tuffare. Varje dag räknas.

🔗 Läs mer och stöd barn i Ukraina. Klicka på länken

SWISH: 123-113 7876

Varje bidrag gör en betydande skillnad!

Skriv gärna in dina kontaktuppgifter, så kan vi hålla dig uppdaterad om hur insamlingen fortskrider.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *