tanja vecka sverige blog
Dela gärna med dina vänner

Hej! Jag heter Tanja och under denna vecka kommer jag att berätta om Vännernas Hus och om barn som kommer hit.

Jag älskar mitt arbete. Vårt team, det är ett team med helt underbara människor – ett team där du också är med, vi tillsammans och barnen- Ett team med ett stort hjärta.

Hela vårt. team ❤

För mig Vännernas Hus mitt hem

forblog

För mig Vännernas Hus är inte bara en arbetsplats, utan det är mer än så. För mig är det också mitt hem, där jag bor med mina fyra barn.

Jag förstår betydelsen av Vännernas Hus för barn som bor i byn. Livet ser helt annorlunda ut för barn som bor i byn jämfört med stadslivet. Här i byn barn har inget att göra och ingenstans att gå.

Vännernas hus är som en oas för barnen som bor i en liten by

obuv forblog

Vännernas hus är som en oas för barnen som bor i en liten by.
Föreställ dig en liten by där det inte finns några idrottsplatser för barnen, hobbygrupper, parker, biografer … Vad kan barnen göra?

Barnen kommer hit till Vännernas Hus – de gläder sig, skrattar, springer, hoppar och bara finns till. Barnen har denna plats tack vare din hjälp.

Vår minibuss är vår förlängda arm

busik blog

Vår lilla buss är en “stor hjälpare” för Vännernas Hus. Den är liten men gör ett stort jobb. Vännernas Hus skulle inte kunna fungera helt utan vår “hjälpare”.

Den är som ett mobilt Vännernas Hus, som färdas dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år, i alla väder och årstider. Den hämtar barn till Vännernas Hus från närliggande byar.
Särskilt på lördagar har bussen mycket att göra. Åka till många kringliggande byar, på dåliga byvägar för att hämta barn till vår populära söndagsskola. Senare när allt är slut så skall alla barnen hem till sina byar

Vår minibuss är vår förlängda arm. Den levererar mat till familjer, kläder för barn, läkemedel och mer. Och på sommaren tar den barnen till lägret. Vi behöver och värdesätter vår buss ( Bussik) som man säger här i Piski, enormt mycket. För oss är den helt enkelt oersättlig.

Tack för Vännernas Hus

blog friendshouse

För barn som bor i en liten by har barndomen blivit roligare och intressantare eftersom de kan komma och tillbringa tid i Vännernas Hus.

Du kan höra fåglarna sjunga och barnens skratt när du närmar dig Vännernas Hus Och så vill jag krama var och en personligen och säga – tack för Vännernas Hus.

Tanja, Social Media

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *