idag 28.02.2022
Dela gärna med dina vänner

Hej alla ”gamla” vänner och välkomna alla nya vänner.  Dagen har varit tuff så man nästan hinner med sig själv.  Härlig att jag har en så klok man, så han tog mig ut på en promenad. Jag såg träd och jag såg himmeln. 

Nu är jag tillbaka i verkligheten. Här kommer ett meddelande från en mamma
Det skjuts och sprängs nu i många byar. Nära där var Vitja är, och där var vårt team och där var barn och familjerna är. 

Här får du en del av meddelanden som skickas mellan varandra dag och natt

Barnen skriver:

  • ”Vi mår bra, det är bara det att de sprängde en affär, och macken.”
  • “Kanske det är inte sant. kanske det är feijk. “
  • ”I vår by har de sprängt affären”.
  • “Just nu är lugnt hos oss.”

och vuxna…

  • ”Hur har ni det? Hos oss bullrar det från alla håll.  Inte riktigt klart varifrån! ”
  • ”Vi ber hela tiden, Gud är vårt enda hopp.”
  • ”Hos oss hör vi stridsvagnarna och bomberna.”
  • ”Ok.  Nu tar vi det lungt. Det viktigaste är att vi inte börjar panikera”
  • ”Släck ficklampan.  Någon har tänt ficklampan i byn, det syns i mörkret.  Klistra fönstren med papp eller med något mörkt.  Ljuset blir ett mål. Det är bättre att vara försiktig.  Skicka information vidare.”

Till sist ett meddelande från en mamma

”Vi lever, det är en välsignelse! Vi kan skicka detta meddelande för grannens mobil är laddad. Det finns fortfarande ett hot, eftersom mycket teknisk utrustning står i byn xxxx.  Tre  killar från byn har dödats, en man vägrade lämna ifrån sig sin mobiltelefon till ryska soldaterna, och dödades. Det var våra vänner som dog  De ryska soldaterna plundrar butiker och ber om mat från människor. Vi ber varje sekund för att de ska försvinna.”

Jag (Mirjam) sover med telefon, teamet, familjerna skriver, ringer… I Kyiv hör man nu sirenerna. Himlen är ljus av bomberna. Det blir en svår natt. Låt oss lyfta dessa barn och familjerna, vårt team i bön. Jag avslutar med ett meddelande från ett barn. Jag skrev till barnen att vi älskar dem, att vi ber för dem, att de är i våra tankar hela tiden.

Svar kom direkt: Ni är också i våra tankar. Hela välden är för Ukraina. Ryssland kommer att få ansvara för allt- Har ni också krig hos er?

P.S. Veckobrevet kommer ut i morgon bitti. Imorgon blir det: Om teamet i Ukraina och om Zhenjas och Kirills flykt. Deras resa mot Sverige har börjat. Om du redan får veckobrevet behöver du inte göra något. Om du inte har prenumererat till veckobrev kan du göra det här klicka på länken.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *