Min spännande 20-årig resa med Barnens Ambassad. På bilden familjen Ravstam. Jennifer Ravstam som ordförande för Barnens Ambassad.
Dela gärna med dina vänner

jennifer

Hej och välkommen till Min spännande 20-årig resa med Barnens Ambassad! Jag heter Jennifer Ravstam och har äran att vara ordförande för Barnens Ambassad. Det har jag varit sedan 2009. Det är ett engagemang som ligger mig varmt om hjärtat.

Min första resa till Ukraina

År 2002 åkte jag på min första resa till Ukraina som en del av en hjälpsändningsresa som även inkluderade Moldavien. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag blev omedelbart förtjust i landet, dess människor och kultur. Denna erfarenhet lade grunden för mitt fortsatta engagemang och volontärsarbete i Ukraina.

Första möten och intryck

Här kommer en tillbakablick. Träffade då Mirjam och Boas för första gången. Kom hem och började läsa ryska, ifall jag skulle få möjlighet att åka tillbaka.

Volontär i Barnens Ambassad och fortsatte resorna till Ukraina

photo

Jag kom tillbaka redan året därpå. Under de följande somrarna hjälpte jag till som volontär. Dels på sommarläger vid havet men också ute i Piski i Vännernas Hus, som började ta form 2003. Jag var glad att jag studerade, för då hade jag möjlighet att åka på somrarna. Det var fantastiska resor, men inte utan utmaningar.

Unika Upplevelser

football

Jag återvände flera gånger. Minns när jag fick spela med i Viktors fotbollslag, som enda tjej på planen.

Förberedelser inför sommarläger i Eskilstuna 2023

children summercamp

Sommarlägret utanför Eskilstuna närmar sig med stormsteg och när du läser detta har det förmodligen redan varit. Här i Huskvarna förbereder vi oss, hela familjen, för att vara med under första halvan av lägret. Vi förbereder “den stora lägerkampen”.

Medaljer och minnen från lägret

summer camp

medal

Förberedelser för sommarlägret utanför Eskilstuna närmar sig med stormsteg och när du läser detta har det förmodligen redan varit. Här i Huskvarna förbereder vi oss, hela familjen, för att vara med under första halvan av lägret. Vi förbereder “den stora lägerkampen”.

Vår äldsta son kom på den fina idéen att alla barn ska få en specialdesignad medalj, för deras insats i lägerkampen, men också som minne från lägret. Sååå kul det känns att få ha sommarlägret i Sverige i år. Det har vi pratat om tidigare, och nu känns det bra att få erbjuda ett läger långt ifrån krigets vardag. Å vad vi önskar att det ska få bli en oas, en vila från det jobbiga, för alla som är med.

Tillbaka i tiden: Volontärarbetet 2003

more

Det var min första insats som volontär för Barnens Ambassad. 2-3 veckor på ett barnläger i Skadovsk vid Svarta havet, Ukraina. Där träffade jag också för första gången vår nuvarande platschef i teamet i Ukraina, Viktor, som var med som ledare. Och ytterligare en i vårt team, Sveta, som vid den tiden var med som deltagare på lägret.

Från volontär till ordförande – för Barnens Ambassad Ukraina

Det är kontinuerligt samarbete och tacksamhet. Tänk att vi nu, 20 år senare fortsätter vårt samarbete. Så glad o tacksam för Viktor, Sveta och de andra i teamet, för allt de gör varje dag för barnen och familjerna.

Skadovsk och tragiska nyheter

På tal om Skadovsk läste jag för ett antal månader sedan om en kvinna, sjuksköterskan Tetjana, som protesterade mot kriget. Hon släpades ut i centrala Skadovsk, som ligger nära Cherson och hängdes offentligt. Denna, och alla andra grymheter, är svåra att ta in.

Min spännande 20-årig resa med Barnens Ambassad

Vi fortsätter vårt arbete mitt i allt detta – och det är tack vare Dig vi kan göra det. Tack för ditt stöd och engagemang! Och med en önskan om en härlig hösttid.

20års jubileum

Vännernas hus firar sin 20 åriga jubileum. Barnen kom springande ut ur skyddsrummet när flyganfallet var över.

Insamling: Varmare vinter startar snart

Barnens Ambassads policy i samband med insamlingar är att du ska lämna kläder och skor som är redo att ges vidare direkt. Vi vill ge kläder och skor som är hela och rena. Och vi på Barnens Ambassad har inte möjlighet att tvätta och laga klädesplagg eller skor. Så, undvik trasiga kläder och skor. Och, tvätta alla kläder och skor. (Även skor går att tvätta i tvättmaskinen). Tack på förhand!

Hälsningar Jennifer, Ordförande Barnens Ambassad Sverige.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *