happy weekend scaled
Dela gärna med dina vänner

Njut av helgen

Här kan du se vad vi har publicerat under veckan på socialmedia.

20 mars

Bra gjort av dig, ett stort tack!

blog 1
Viktor handlar mat till behövande barnfamiljerna.

Redan i dag kan 25 barn äta sig mätta. Du som deltog och skänkte pengar till barnens mat kan känna dig nöjd. Dessa barn har redan idag fått mat.

Jag var gatubarn, bodde på gatan, jag om någon vet hur det är att vara hungrig. Jag fylldes av glädje när jag lade matvaror i kkundvagnarna i affären (7 stycken). Jag ville lägga mer och mer mat där, så att barnen skulle få mer mat. Men när jag vet att det fortfarande finns andra barn som svälter kunde jag inte köpa hela butiken.

Vi åkte för att leverera maten till familjerna. På grund av viruset gick vi inte in i husen. Om du ändå kunde se glädjen för dessa mammor och barn när de fick matpaketen.

Sätt dig själv i skorna på dessa mammor. Vad skulle du göra om dina barn var hungriga?

Tack till dig, som redan har deltagit i insamlingen. Just nu är din hjälp mycket värdefull.

P.S Ytterligare 60 barn behöver hjälp så de inte ska vara hungriga. Insamlingen fortsätter 

https://barnensambassad.se/akuta-behov/

20 mars

Den som kommer först till kvarnen

1032 blog

Tanja bor med sina fyra barn i Vännernas hus. Hon berättar:

Den som kommer först till kvarnen
Morgonen börjar med att skynda sig till affären och köpa bröd.

I vår by finns det två affärer. Man måste hinna att köpa bröd på morgonen. Kommer du efter lunch, så det är slut på brödet.

Vi har nu fått en ny morgonritual Den förste som vaknar skyndar sig till affären för att köpa bröd.

Just nu när vi har karantän går det åt mycket bröd.

19 mars

Joronaviruset har konsekvenser - hjälp behövs nu

Koronaviruset har konsekvenser – hjälp behövs

Ett nödrop från Ukraina

Nu är vi i förtvivlade och beslutade att be om hjälp. På grund av koronaviruspandemin är alla barn i karantän. De får inte mat i skolan.

Din hjälp kan rädda barn att vara hungriga. Mat för ett barn under en månad kostar cirka 265 kr.

Låt mig berätta hur det kan vara och vad din hjälp kan göra. En pojke som heter Kiril bor med sin mamma. Hon arbetar i ett dagis. I samband med koronaviruset har hon skickats till karantän utan någon lön. Kiril brukar få mat i skolan två gånger per dag. Men nu, när karantänen har stängt alla skolor, kan han inte äta i skolan. Pojken är hungrig. Situationen är katastrofal i deras hem. Inga pengar, ingen mat.

Vill du köpa mat till Kirill? Förutom Kiril är det just nu 85 barn som lever i en situation som han. Många föräldrar är på karantän och får ingen ersättning under den tiden.

Vi kunde inte planera koronavirus i vår budget. Vi har inte extra pengar i budgetten. Situation är oväntad och brådskande. Det är därför vi vänder oss till dig för hjälpen för dessa barn.

Send din hjälp för att hjälpa Kiril och andra barn som han idag.

Skriv vad din gåva avser och lämna gärna dina kontaktuppgifter.

SWISHA din gåva: 123-113 7876

eller sätt in
Plus- eller Bankgirokonto

Plusgiro: 415398-7

19 mars

Tunnelbanan är stängd i Kyiv

Tunnelbanan är stängd i Kyiv. Istället finns det minibussar. Det finns en begränsning att man får bara vara 10 personer i bussarna och alla ska bära masker. Men verkligheten ser annorlunda ut. Bussarna är fulla och inte alla bär mask. Hållplatserna är som en mur av människor, människor överallt.

Bussar och lokaltåg har slutat trafikera mellan städerna.

Sveta bor i Kyiv, och hon arbetar nu hemifrån. Hon har tidigare haft tuberkulos, som påverkat hennes lungor. Vi ska ta väl hand om henne. Hennes dotter Valeria hjälper mamma och det är hon som sköter kontakter med barfamiljerna spm vi hjälper. Hon går med familjerna och köper mat till de behövande. Valerias skola är stängt, men hon vill göra något. Det finns alltid en lösning.

18 mars

Här är texten till Zhenjas video hälsning

Hej på er alla. Ni vet att i hela världen är det karantän på grund av coronaviruset.

Och vi får så här mycket läxor : En läxa hittar man på internet på en sida, och en annan läxa på en annan sida och en tredje någonstans. Det här är jätte obekvämt.

Synd att nästan allt är stängt.. skolor, dagis, klädesaffärer, tunnelbana . Vi kan inte gå någonstans och här sitter vi bara hemma.

Här får du en master class om hur du rätt ska tvätta dina händerna. Man skall tvätta mellan fingrarna. Så där och så vackert Vi tvättar händerna varje dag och vi tvättar hundratals gånger. min rekommendation till er är att ni ska tvätta händerna ofta, bära ansikts mask och jag önskar er allt gott.

Jag önskar att du ska bli smittad av virus av hälsa, godhet och gott humör.,

/Zhena 13,år

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *