Aktuellt från Barnens Ambassad, Ukraina: Fredagsbloggen 40
Dela gärna med dina vänner

Aktuellt från Barnens Ambassad: Välkommen till Fredagsbloggen 40, din veckovisa källa för de senaste nyheterna samt en sammanfattning av det vi publicerat på våra sociala medier och vad som hänt under veckan. Denna vecka ligger fokus på vår verksamhet i krigsdrabbade Ukraina, Vännernas Hus, Sverige. Vi är medvetna om att många av er kanske inte använder sociala medier som Facebook eller Instagram, men vill ändå hålla er uppdaterade om allt det fantastiska arbete som pågår.

Valnötens Hälsofördelar

2023.10.02 Vän till Vännernas Hus- grupp FB

kok nuts

Att studera i skolan kräver extra uppmärksamhet, och ständiga flyglarm orsakar stress hos barn.
Det bästa hjärnstimulerande medlet är valnöt. Det förbättrar minnet, koncentrationen, stärker immunförsvaret, minskar stress och nervspänning och har som ett resultat en positiv effekt på humöret. Och det är helt enkelt utsökt.

nuts

Det är höst, vilket innebär att det är den bästa tiden att skörda valnötter. Vi på Vännernas Hus bestämde oss också för att bunkra upp. Vi hoppas att det kommer att räcka till alla.
Hur förbättrar du ditt minne och stärker ditt immunförsvar?
Katya O.

Aktuellt från Barnens Ambassad: Månadens Internationella Kaffestund ☕️🌍

2023.10.03 Facebook

mote

Varje månad sker något speciellt i våra hjärtan när tre länder – Finland🇫🇮, Sverige🇸🇪 och Ukraina🇺🇦 – samlas virtuellt runt ett bord. Barnens Ambassad, lasten Lähetystö och Ditjache Posolstvo möts för en internationell kaffestund, och det är alltid en fest!

💞Genom en internettillkoppling hör vi varandras skratt, delade berättelser och ser de ansikten vi så saknar. Trots det fysiska avstånden och kriget så känner vi gemenskapen ännu starkare.

👦👧Denna stund påminner oss alltid om hur underbar vår ’familj’ är, hur entusiasm och kärlek kan övervinna hinder och minska avstånd.

Mirjam

Vännernas Hus

2023.10.03 Vän till Vännernas Hus- grupp FB

dim druziv

Vi tillbringar de sista varma dagarna med att vara utomhus.

Raisa Mykolaivna

Din gåva går direkt till hjälp

2023.10.05 Vän till Vännernas Hus- grupp FB

visit dag

Och så var det även den här gången. Efter att ha fått en gåva från vår vän Marina köpte vi omedelbart mat och delade ut det till fem familjer.

Katerina

Insamling ”Varmare Vinter”

Varmare vinter- insamling- Hjälp barn i Ukraina.

Oktober har svept in, men kylan ligger ännu i vila. Trädens blad klamrar sig fast, ovetande om den kommande vintern.

Varje måndagsmorgon samlas vi online för ett teammöte. Det är en tid av sammanhållning, en chans att ta pulsen på situationen mitt i krigets kaos. Att ens skriva ordet “krig” känns overkligt, men det är vår verklighet. Vi gör vad vi kan, med hjärtat som ledstjärna.

Vi ansluter till mötet från olika platser: huvudstaden Kyiv, den lilla byn Piskyi i Ukraina, och Eskilstuna i Sverige.

Denna morgon hade ett flyglarm redan ekat över byn Piskyi.

Vårt team fortsätter obevekligt att planera “Varmare vinter”-utdelningen i Ukraina. De på plats vet bäst vad barnen och familjerna behöver. Medan vi här i Sverige och Finland sammanstrålar för att driva insamlingen framåt. Pengar till kläder, skor, mat och ved – vi samlar in allt som kan bidra till värme och trygghet. Och responsen har redan varit hjärtevärmande, men behoven är, som du kan förstå, enorma.

🇺🇦 Situationen är brutal. Många män har lämnat sina hem för fronten, medan kvinnor och barn är kvar i krigets skugga. Varje dag är en prövning, en kamp mot rädsla och osäkerhet. Våra vänner i Ukraina behöver vårt stöd.

👶 Många familjer saknar pengar även för de mest grundläggande behoven. Och antalet interna flyktingar fortsätter att öka. Många barn har redan tvingats lämna sina hem inför vinterns kyla.

❤️ Föreställ dig att ge dem hopp genom varma kläder, skor eller ved att värma deras hem. Varje bidrag gör en verklig skillnad. Skulle du har möjlighet att hjälpa, läs mer på Varmare Vinter – insamlingssida.

Dela gärna vidare aktuellt från Barnens Ambassad, kommentera. Vi vill gärna höra dina frågor, dina tankar.

Mirjam

P.S

Hur ser kriget ut med ett barns ögon. 12-åriga Yeva Skalietskaha, som har publicerat sin dagbok om att fly från kriget i Ukraina, minns sin resa … https://www.youtube.com/watch?v=vwel2vS8VYk. (Engelska)

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *