loggboken
Dela gärna med dina vänner

Andra måndagen i april

raisa MYkolajivna, lärarinna i Vännernas Hus berättar om veckans planer.

Om du sår i tid kommer du att skörda rikligt.

April är en nyckfull månad. Nätterna är fortfarande kalla och dagarna varma. Men april är rätt tid att så grönsaker. Folk säger att en vårdag ger näring åt året.

Vi har redan köpt och delat ut utsäde till behövande familjer.
Nästa steg är att köpa plantor. De måste planteras när marken värms upp ordentligt.

Efter lovet har barnen återvänt till skolan. De hade inte tråkigt i Vännernas Hus , under skollovet. De gjorde upp planer för nästa vecka. Vi hoppas att planerna har framgång.

Vi önskar er alla en fridfull vecka. Helst utan luftangrepp.
Raisa Nikolaevna

HJÄLPPROGRAM i Ukraina

DE första familjerna har redan fåt frö. Vårinsamlingen går vidare.

Våren är en tid av hopp och förnyelse. Ert stöd kom vid rätt tidpunkt och sådde hopp i familjernas hjärtan.
Det finns många tack från familjer, men här är ett som berör mitt hjärta.

På grund av kriget förlorar kvinnor sina män, barn förlorar sina fäder. Detta är vad en mamma skrev efter att ha fått hjälp från er:

“Efter att ha förlorat min man i kriget insåg jag hur svårt det är för mig att vara ensam med mitt barn. Hur svårt det är att sköta hushållet. Hur svårt det är att bara gå vidare med livet. Men man måste gå vidare, man måste tänka på morgondagen och på rutinarbete. Man måste tänka på vad man ska ge sin dotter att äta och hur man ska fylla på förråden inför vintern. Jag är tacksam för att du har hjälpt oss att köpa en såbädd till trädgården.”

Det första steget i vårinsamlingen var inköpet av utsäde till familjer i vår by och krigliggande byar. Det blev en framgång – tack vare dig. Ditt stöd kom vid rätt tidpunkt och gav hopp under en svår tid för familjerna. Nu kommer de att kunna anlägga en trädgård och odla grödor. Din hjälp har gett glädje nu och kommer att ge en skörd i höst. Detta ger framtidstro för familjerna, eftersom det kommer att finnas mat till barnen. Utan dig skulle detta inte ha varit möjligt

Det andra steget i vårinsamlinge är inköp av plantor och fjäderfä. Om du vill hjälpa till skulle det vara fantastiskt. Ditt stöd kommer att hjälpa familjer att övervinna svårigheter, odla sina grödor och förse sig själva med mat.

Vårinsamling. Varje frö sått idag blir mat imorgon.

Vill du hjälpa till? Länk till insamlingen

VÄNNERNAS HUS

Aktiviteter för barn i Vännernas hus

Under söndagsskolans lektioner spelar barnen spel, gör kreativa hantverk, kommunicerar, diskuterar ämnen som är viktiga för dem, lär sig en massa nya saker och lär sig bibelverser. Men hur memorerar man en vers när man hör den för första gången?

Naturligtvis genom att spela ett spel, och vänner hjälper alltid till. Den nya leken visade sig vara intressant och användbar, och alla kunde lära sig versen.

Katya O.

LIVLINA – hjälpprogram för ukrainska flyktingbarn

Jag heter Arina. Jag lär mig svenska i skolan

Jag heter Arina. Jag lär mig svenska i skolan. Jag går i andra klass i Sverige. Det bästa i skolan är när vi får leka. Då kan jag leka med mina kompisar och göra vad jag vill. Skolgården är stor och rolig att leka på. Min favoritlektion är matte.

Den bästa ursäkten jag har för min chef när jag är sen: “Jag sprang till kyrkan för att be för dig”. Och med ett leende på läpparna kommer han att “eskortera” dig till arbetsplatsen. Det fungerar alltid med Viktor Pavlovich….

Enligt min mening har varje person varit sen till något minst en gång i sitt liv. Tidigare hade ukrainare flera anledningar till att vara sena till jobbet. De försov sig, missade transporten eller hade personliga skäl. Nu, under kriget, har ytterligare ett skäl tillkommit – flyglarm.

Har du någonsin kommit för sent till jobbet? Om ja, dela gärna med dig av din historia….

katten

Julia, bokförare

Boas Mirjam Adolphis april turné plan

Bos och Mirjam Adolphis, Barnens Ambassad april turné på Västkusten.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *