Viktors vecka. Hej! Jag heter Viktor Pavlovich, och är president för Barnens Ambassad i Ukraina

Veckans axplock – 27

Teamet i Ukraina njuter av sitt sommarlov. Jag, Mirjam sköter socialmedia under juli månaden. Den här veckan får ni möta Viktor Pavlovitj, platschef. Ni får höra om hans arbete.

Viktors vecka

Hej! Jag heter Viktor Pavlovitj, och är platschef för Barnens Ambassad i Ukraina, som går under namnen,
Välgörenhetsorganisation Haver, samt Välgörenhetsfond Adolphi.

Jag vill dela några berättelser om vår organisation.

År 2003 var mitt första möte med en grupp svenskar – Mirjam, Boas, Jennifer, Björn. Dessa människor förändrade mitt liv.

Sedan organiserade de ett underbart sommarläger i Skadovsk i Krim för barn från familjer med låg inkomst och barn från gatan.

Jag blev rörd av den omsorg, uppmärksamhet och förståelse som utlänningar visade för våra barn.

Vännernas Hus

Ruslan ritar Vännernas Hus
Ruslan ritar huset

I september 2003 registrerades organisationen “Haver”. Vi fick hyra gratis en dagisbyggnad i byn Piski. Huset var ganska nergånget Det fanns inget vatten eller värme. Många fönster var trasiga.

Redan innan allt var klar kom Boas och Mirjam med gatubarnen från Kyiv. Barnen fick sitt första riktiga boende. Samtidigt gjordes reparationer och rumskonstruktioner.

Ryktet sprider sig

Folk började prata om vår organisations arbete i kommunen. I januari 2004 ringde en pensionär från en närliggande by. En pojke som kastats ut från sitt hem behövde hjälp. Han bodde i en ladugård. Grannar hjälpte till med mat.

Boas och jag hämtade barnet sent på kvällen. Vi tog pojken till Vännernas Hus Vi lyckades få in honom i byns skola trots att han saknade födelsebevis Ett födelsebevis utfärdades senare genom domstolen. Idag är han okej. Han har en familj och ett hus.

Samarbete med kommunen

Vi inledde ett samarbete med socialtjänstens barnavårdsnämnd. De sände barn till oss där man tagit föräldrar rätten.

Vid ett tillfälle bodde 24 barn i Vännernas Hus. Det var hektiska dagar. Mycket att stå i varje dag, Organisera boende, mat, utbildning, fritid för barn, arbetet med barnbidragssystemet.

Min sportsjäl

Jag är  utbildad gymnastiklärare. Det är därför jag försöker förmedla min “sportsjäl” till barnen. Jag försöker spendera tid med barnen utomhus  och ha sportaktiviteter så ofta som möjligt.

Vi har vår egen lilla fotbollsplan där vi spelar fotboll. Vårt barnlag deltar i distriktsfotbollsturneringar.

Viktor Pavlovitj, Platschef

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *