forblog sve
Dela gärna med dina vänner

14.08.2020

Tiden flyger snabbt, när man är glad! Sommarlägret är över. Idag är en festlig avskedskväll, och i morgon resväskor, väskor, minnen – och hem.

Och imorgon är barnen hemma, där de är väntade! Vi föreställer oss hur många entusiastiska berättelser som väntar oss! Och vi delar gärna dem med dig. Vänta bara !!!

Kommer du ihåg ditt sommarläger? Det hände alltid något ovanligt där! Vill du att dela med oss dina minnen?

13.08.2020

Alla blev glada!

all hjalp 2

help

rebelitachia

Tre familjer med funktionshindrade barn fick en gratis resa av social myndigheterna i Bobrovitsja, till ett rehabiliteringsläger vid svarta havet i Skadovsk.

För dem är det svårt att ta sig till Kiev. Från deras byar är det ca 14 mil till Kiev. Det finns inte bussar.

Viktor Pavlovich, vår president, ville gärna ställa upp för dem. Han hämtade barnen och deras mammor från hemmen och körde dem till Kiev. Därifrån åkte de med tåg till lägret vid havet.

Nu är de framme vid Svarta havets stränder. Tack till dig som stöder och gör detta möjligt. Utan dig skulle barnen inte kunnat åka.

12.08.2020

sve knockad

-Första gången jag besökte Ukraina, var det tillsammans med min hustru Oili. Vi åkte för att bekanta oss med Barnens Ambassads verksamhet i Ukraina. Vi köpte frukt till Vännernas Hus på torget i Kiev. Vi åkte till Vännernas hus i byn Piski som ligger ca 9mil nord-ost om Kiev.

Familjehemmet med 10 barn hade just flytt från krigszonen i Östra Ukraina och de hade fått sin tillflykt i Vännernas hus. Vi fick höra barnens upplevelser av krigets fasor.

När vi skulle lämna Piski, kom den minsta 6-årige pojken till oss. Han hade med sig en av apelsinerna som vi hade haft med oss och sa:

“Ta det här, så att du inte blir hungrig på vägen!”

-Jag blev helt knockad. Och nu är jag ordförande för Barnens Ambassad i Finland.

11.08.2020

Även det lilla hjälper

children

Nina mamma till tre barn, bad att få lock till konseveringsburkar. Hennes pengar räckte inte till köpa det. Under samtalen kom det fram att familjen behöver också matvaror.

Tack till dig, som deltog i insamlingen – matpaket. Tack vare dig fick mamma Nina både mat och lock för förberedelser för vintern, Barnens Ambassads team

17239779 1401991719873059 457393236834101096 o

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *