Dela gärna med dina vänner

Uppdatering från Barnens Ambassad Vårt team på plats i Ukraina har det tufft. Maten som de bunkrat upp med i Vännernas Hus, innan kriget bröt ut, är nu slut. Parallellt med detta brottas de med apati och svårigheter att uppbåda handlingskraft. De är som fångar i sin egen by. När de försökt åka iväg för att skaffa mat har de stoppats och hotats av ryska soldater.

Även de ryska soldaterna kämpar mot hungern, nu har de inte bara plundrat affären i byn utan tar sig in de ukrainska hemmen för att stjäla mat, telefoner och annat.

Samtidigt har vi i Eskilstuna tagit emot 6 st vänner från Ukraina, bröderna Zhenya och Kirill och en mamma som kommer med sin dotter, mor och sitt barn tillsammans med en väninna.

Vi ser och gläds över all den omsorg om det ukrainska folket som finns hos er! Det är många som hör av sig och vill hjälpa till på olika sätt. Det värmer våra hjärtan. Det trots att vi nog är många som samtidigt brottas med känslan av maktlöshet och vanmakt. Tillsammans får vi sprida ljus i mörkret.

”Om du delar med dig åt den hungrige av det du har och mättar den som lider nöd , då skall ditt ljus gå upp i mörkret och din natt bli lik middagens ljus” Från Jesaja 58:10

Jennifer Ravstam, Barnens Ambassad, Ordförande

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *