Katjusha Darinka
Dela gärna med dina vänner

Igår åkte vi tillsammans med Viktor Pavlovitj, vår Platscef för att besöka en familj. Pappan är änkling, och han tar hand om sina döttrar 6 och 8 år gamla. De behöver vår hjälp för att kunna börja skolan. de behöver: ryggsäckar, kläder, skor, skoltillbehöver … Tillsammans med oss var nallebjörnen Dubi. Först tänkte jag att ifall jag går till första mötet med en nalle tror de att jag är koko. Men i sjäva verket hjälpte han mig.
Katerina- Koordinator för hjälp-program.

Dubi berättar?

Minibussen kom. Där var det Viktor Pavlovitj och Mama- Katja. Hon arbetar på Barnens Ambassad och hjälper barnen. Jag också, jag vill också hjälpa.

Oij hur långt vi åkte! Det var en resa det.Jag kunde knappt bärga mig, jag ville träffa flickorna så fort som möjligt och säga såda fina ord som min MAMI säger till mig varje morgon. Nu på morgonen behövde hon inte väcka mig, jag vaknade själv. Jag tänkte på flickorna som inte hade en mamma, och jag skulle få träffa dem idag.

darinka katjusha 4

Nu är vi framme. Jag vill gråta, men jag upprepade till mig. själv: 

-Jag ska inte gråta, jag ska inte gråta, jag är stark jag klarar detta.

Jag tyckte så synd om flickorna att de inte har en mamma.Jag var först att sträcka ut min hand still flickorna.

– Jag heter Dubi.
– Jag heter Darinka.
– Jag heter Katjusha.

Vi blev vänner på en gång. Jag såg hur deras pappa älskar sina döttrar. Han behöver jobba mycket, för att Darinka och Katjusha skulle få mat och kunna gå i skolan. Jag förstod varför vi är här.

Aha… vi skall hjälpa dem.

katjusha darinka 2

Darinka, Katjusja och jag lekte tillsammans och under tiden pratade Mamma-Katja och Viktor Pavlovitj med pappan om det vad flickorna behöver för att gå i skolan.

Tiden gick alldeles för fort. Vi hade så roligt tillsammans. Flickorna strök min panna, pussade och kramade mig. Nu var det dags att åka därifrån.Dubi, hejdå! Kommer du igen?

-Jag kommer, jag kommer. Ni ska ju till skolan.

Men till mig själv upprepar jag: 

-Jag ska inte gråta, jag ska inte gråta. Jag är stark. Jag är inte här för att gråta utan att hjälpa.
? Dubi, Barnens Ambassads Nallebjörn

katjusha darinka 3

Vill du delta i insamlingen?

Skolinsamling börjar nu!

Vi söker hjälp till barnen. Även om det fortfarande är sommarlov, så går våra tankar till skolstarten. Här i Ukraina börjar skolorna i september.

Barnens Ambassads Skolinsamling börjar nu.

Inför skolstarten behövs det kläder, skor, ryggsäckar, skoltillbehör och hjälp till skolmaten. Många fattiga barn är i stort behov av all hjälp.

SWISHA

123-113 7876

eller sätt din gåva

Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 483-9478

Alla gåvor är välkomna och uppskattade. Märk din gåva SKOLINSAMLING

Dela gärna med dina vänner