hannu ja oili
Dela gärna med dina vänner

Ukraina var en helt ny bekantskap för oss när vi i julen 2014 gav oss ut för att se hur människorna skulle klara sig efter Krim ockupationen och kriget i östra Ukraina.

Mirjam och Boas Adolphi tog emot oss , vi fick träffa några familjer, lära känna Vännernas hus och teamet som arbetar i Ukraina.

Det har inte gått en enda dag sedan dess då vi inte skulle komma ihåg allt detta.

Efter vår andra resa var vi med och grundade Barnens Ambassad i Finland.

Bästa hjälparbete

tiput

I Ukraina har vi med egna ögon sett hur världens bästa hjälparbete ser ut. Det är särskilt fantastiskt att se att de insamlade medlen i Finland hamnar exakt där de har donerats: att hjälpa fattiga barn och att stödja familjer så att de kan behålla sina barn.

Mötet med fattigdomen var först omtumlande. Det var bara på den tredje resan som det blev naturligt att besöka nödställda hem utan att känna sig generad för sig själv eller för andra.

Vilka upplevelser vi har haft!

sukat

På våren köps frön, plantor och fjäderfän på torget för familjer. På hösten återvänder vi till torget med ivriga barn som ska till skolan för att köpa skolmaterial och kläder till dem. Varma kläder och skor samt ved behövs för en kall vinter. Hur många ullstrumpor stickade med kärlek har vi inte fått ta med oss från Finland? Det finns också en touch av finsk ton i Vännernas hus i juletid när vi bakar pepparkakor med barnen.

hannu ja poika

Mitt i alla svårigheter har glada och öppna ukrainska barn tagit våra hjärtan. Medlemmar i vårt Ukraina -team har blivit våra vänner. Teamet förtjänar att vi lyfter hatten för deras kreativa och hjärtliga arbete.

Vännernas Hus

kaverikoti

Den andra delen av Vännernas Hus har genomgått en omfattande renovering. Förutom fritidsanläggningar och ett fungerande kök kommer tre rum att renoveras för akutboende för barn och familjer. De behöver bra sängar och madrasser, filtar, kuddar och lakan. Rummen kommer också att användas som gästrum.

150 års födelsedag

Vi firar tillsammans vår 150 års födelsedag i år och vi hoppas kunna utrusta dessa rum som en födelsedagspresent. Om du vill kan du ge din gåva

Barnens Ambassad

Plusgiro: 415398-7

Bankgiro: 483-9478

Swisha till: 123-113 7876

Märk din gåva ”150 år”

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *