LeenaK 1
Dela gärna med dina vänner

Kriget i Östra Ukraina berörde mig, som också många andra finländare. När det blev mindre nyheter, glömdes ukrainarnas situation.

2015 berättade Oili och Hannu Räsänen i ord och bilder om sin första resa till Ukraina. Något rördes i mitt hjärta. Kan jag göra något?

Ekonomiskt stöd är viktigt, men kan jag göra något konkret? Tillsammans med min väninna fick vi en idé om “tröja / cardigan”: som kunniga handarbetare stickar vi en tröja eller cardigan till ett barn som vi fått namn och information om.

Det har vi gjort nu redan under sex års tid. Vi har skickat dem till barnen och ibland också till mammorna.

När jag stickar, kommer jag ihåg med tankar och böner familjen och barnet som får just det plagget. Varje tröja och – cardigan har jag lagt en önskan om mycket kärlek och värme, i hopp om att det värmer bäraren.

Personligen får jag mycket glädje av detta “projekt”.

Leena Koskela, Finland, Kerava

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *