fredag sve
Dela gärna med dina vänner

Aktuellt från Barnens Ambassad: Välkommen till Fredagsbloggen 42, din veckovisa källa för de senaste nyheterna samt en sammanfattning av det vi publicerat på våra sociala medier och vad som hänt under veckan. Denna vecka ligger fokus på vår verksamhet i krigsdrabbade Ukraina, Vännernas Hus, Sverige. Vi är medvetna om att många av er kanske inte använder sociala medier som Facebook eller Instagram, men vill ändå hålla er uppdaterade om allt det fantastiska arbete som pågår.

Insamling ”Varmare Vinter”

Insamling Varmare Vinter Var med i Barnens Ambassads kladinsamling Varmare Vinter Fran HuskvarnaJonkoping till Ukraina. Vi behover nu vinterklader och vinterskor

📢 Insamlingen i Huskvarna/Jönköpingfortsätter en vecka till 📅

Tack vare ER har vi redan samlat in massor! 🙏💛💙 Vi längtar efter att skicka allt till Ukraina. Ett stort och varmt TACK till alla som hjälper till!

winter blog

💌 Vill du vara med och bidra? Hör av dig till: jennifer@barnensambassad.se

Du kan delta även om du inte bor i Jönköping/Huskvarna.
🌨️ Hjälp oss göra vintern varmare för de drabbade av kriget i Ukraina med “Varmare Vinter”! 🧥❤️

Insamlingen – Varmare Vinter.

Med kriget i Ukraina, blir vintern ännu tuffare för dem som redan saknar det mest grundläggande. Ditt bidrag kan göra en stor skillnad!

👚 Vi samlar in kläder och skor för att hålla barn och familjer varma.
🪵 Bidra även för ved så att värmen kan sprida sig i hemmen som saknar el.
🚚 Kom ihåg, varje kilo kläder och skor vi skickar från Sverige kostar 20 kr/kg. Din donation hjälper till att täcka dessa transportkostnader.

Vi längtar efter att skicka allt till Ukraina. Ett stort och varmt TACK till alla som hjälper till! Varje liten insats räknas. Låt oss tillsammans göra vintern lite varmare för dem som behöver det mest! 🌟

🔗 Länk i bio för att donera. Om du har frågor eller vill delta direkt, hör av dig till: mirjam@barnensambassad.se

Från Eskilstuna med kärlek till Ukraina 💙💛

Packning av humanitär hjälp från Eskilstuna till Ukraina.

Från Eskilstuna skickar vi en stor kram och mycket kärlek till Ukraina. 💙💛

Vi gör vårt bästa här i Eskilstuna för att samla ihop så mycket vi kan. Om du har några varma kläder eller skor som kan komma till nytta, så kommer vi att vara vid KFUM på Kriebsensgatan 13 den 24 oktober kl. 17:00.

Om du har funderingar eller om tiden inte passar, hör gärna av dig till mig: mirjam(at)barnensambassad.se

För några dagar sedan fyllde vi en bil med kläder som redan är på väg till Ukraina. Det känns i hjärtat när man tänker på att många där borta verkligen behöver det nu när kylan kommer. Och med allt som händer på grund av kriget, ja, det är verkligen tufft.

Stort TACK till dig som ger, hjälper och bryr dig. Varje bidrag, stort som litet, gör skillnad. Du är underbar! Vi är så tacksamma för er omtanke och värme

Med kärlek från Finland till Ukraina 🍫❤️

1600 finland

Gissa vad? När ett paket från Finland landade i “Vännernas Hus”, blev det genast feststämning. KAKAO!

Inte bara innehöll det den ljuvliga kakaon från Finland (som verkligen ALLA älskar!), utan också gosiga kläder och en mängd roliga tillbehör. Varje paket känns som en varm kram.

Dessa paket symboliserar så mycket mer än bara saker. De representerar skratt, värme och ren kärlek i en kartong. Och när barnen river upp dem, delar de den glädjen med oss alla.

Ett jättestort HURRA för Hannu och Oili, Barnens Ambassad, Finland! Tack för att ni sprider så mycket värme och glädje. Era hjärtan måste vara minst lika stora som de generösa paket ni skickar!

Vill du också vara en del av denna glädjefulla rörelse? Just nu pågår vår insamling “Varmare Vinter”. Barn i Ukraina behöver din hjälp. Läs mer om hur du kan bidra på vår hemsida: https://barnensambassad.se – länken hittar du också i vår bio!

Det här var en hälsning från Ukraina, från vårt team och självklart en kärleksfull hälsning från barnen.

Vännernas Hus

blog

Det regnar ute, men jag blir inte deppig.

Jag kommer att måla en gyllene höst.

Skapa harmoni

for blog

Om du börjar dagen med en positiv sak kommer dagen att bli trevlig och positiv. I morse började jag inte med kaffe utan med att plantera en ny Haworthia-blomma. Vem har sagt att blommor måste blomma?

Alla vet att varje blomma har sin egen unika betydelse och energi.
Haworthia symboliseras som en beskyddare av huset från fiender och illvilliga. Den absorberar negativitet och producerar positiv energi, vilket förbättrar andras energitillstånd.

Den har också bakteriedödande och antiseptiska egenskaper.
Nu har Vännernas Hus en av 150 arter av denna positiva blomma.
Hur väljer du blommor till ditt hem?

Med värme i våra hjärtan

1600 blog

Njut av helgen med värme i hjärtat. Trevlig helg!

Barnens Ambassad team

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *