IMG 3202
Dela gärna med dina vänner

Veckan har flygit snabbt förbi. Den började med -24° och snö.

Jag tackar var och en av er som är tillsammans med oss. Utan er skulle det inte finnas – vi. Vi är som en enda stor Barnenens Ambassads familj.

Jag heter Tanja, och jag är glad att dela med mig av det vad som har hänt under veckan här i Vännernas Hus, Ukraina.

Veckan började hos oss med personalmöte. Vi diskuterade om vad vi kan göra för barnen under den här veckan. En storbarns familj har frågat om hjälp, de har ingen värme i huset, värmepannan hos dem har gått sönder. De har inte pengar att köpa en ny.

Lockdown i Ukraina fortsätter. Vännernas Hus har stängt men teamet har ganska mycket att göra. Det är -24°. Det är mycket snö att skotta, huset ska värmas, ved som ska bäras. Vi saknar barnen.

Lockdown har inte märkbart påverkat livet i byn Piski. Bussarna går, affärerna är öppna och de har det mesta vad man behöver. Dagiset har öppet. Det är bara det, att barnen inte går i skolan utan har distansundervisning. Det är svårt för många familjer.

Som ett exempel berättar jag om Nazar. Han går i fjärde klass, och han kan bara göra läxorna efter det att mamma har kommit hem. Han får låna mammas telefon att titta på mobilappen. Viber och se vad de har för läxor. Det är många barn som är i liknande situation.

Katja som som är koordinator av hjälpprogrammen åker till familjerna och delar ut jackor, varma kläder och skor till barnen.

Dag för förening av Ukraina

Den 22 januari firar man enhetsdagen i Ukraina. Dagen för tillkännagivandet av enandet av den Ukrainska folkrepubliken och Västukrainska folkrepubliken (1919).

blog

Vårt land upplever svåra tider idag. Ännu en gång är Ukrainska soldater tvungna att skydda landets gränser. Jag vill så gärna att det skulle vara fred och enhet i Ukraina 💙💛

Хочу пожелать мира крепкого здоровья, тепла в ваших сердцах и хороших выходных.

Tanja, social media

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *