Dela gärna med dina vänner

Text: Oili, Foto: Hannu

Hannu och Oili Räsänen är Lasten lähetystö (Barnens Ambassad i Finland) ordförande och sekreterare. Här  berättar de om sin julresa till Ukraina.

“Vi saknade Ukraina och Vännernas Hus, eftersom det var länge sedan vi var här. På grund av olika omständigheter kunde vi inte komma till de barn som vi älskar i  Vännernas hus.”

Första dagars känslor

Vi kom till Ukraina den 19 december. Den här gången kom vi med en viss oro i hjärtat, eftersom hotet av kriget är tydligt. Vännernas hus ligger ett av de områden där krigstillstånd råder. På avstånd hörde vi ljudet av gevärsskott. Vi fick reda på att det var bara övningar.  

blogi01

blogi02

blogi03

I den fridfulla by Piski är det svårt att förstå hur nära kriget är. Den här väktaren utanför Vännernas hus tog emot oss med ett leende.

blogi08

blogi09

blogi04

blogi06

blogi07

blogi05

På torsdagen kom barnen efter skolan till Vännernas hus för att få läxhjälp och hjälpa till att göra ordning huset för festen – och baka pepparkakor.

blogi10

blogi12

I fredags kom pojken Roma och hämtade oss för att besöka deras hem.  Mamma Alexandra och Roma har tillsammans. Målat den gamla spisen i sitt lilla hus.   Tuppen, vallmo, rönn och vallmo utgör  en härlig och glad syn i detta enkla hem. Roma poserar nöjd på vacker ugnspanel. 

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *