Dela gärna med dina vänner

Jag ledsen för jag kan inte kan träffa barnen på grund av karantänen. Jag ser fram emot varje möte med dem online och på telefon. Min önskan är att prata med barnen, uppmuntra och glädjas med dem.

SOME 4

Situationen är mycket svår på grund av Corona. På Barnens Ambassad har vi programmet – Vännernas Hus och där arbetar jag som pedagog. Varje dag, efter skolan, kom barnen från byn hit. Barn från närliggande byar hämtades med vår minibuss.

SOME 3

Vännernas hus är som fritids – fast mycket mer. Barnen deltog i olika klubbar och aktiviteter. De gick i söndagsskolan, spelade fotboll och mycket annat. Många barn kom bara för att prata och umgås.

Men nu är det tystnad i Vännernas Hus. Leksakerna saknar barnen, datorerna vilar. Doften av mat, hembakade bullar och te, finns inte. Karantän! Vännernas hus är stängt.

SOME

Bild. Inget spring i korridoren, inga skor

Hallå, hur har du det?

nad sve

Vi bryter inte kontakten med barnen. Vi pratar med dem på telefon. Med hjälp av Internet läser vi sagor och böcker, pratar, gratulerar till födelsedag och de får hjälp med lektioner. Barnen längtar efter sina vänner. Varje barn är sin egen personlighet, som söker skydd, råd, förståelse. Och det får de här.

SOME 2

Tack till dig som är vän till Vännernas Hus. Du är viktig och ditt stöd är mycket uppskattat.

Nadija Mihaijlivna, pedagog

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *