Katerina, ledare av Barnens Ambasssads hjälprogram
Dela gärna med dina vänner

Hej, jag heter Katerina, men kallas för Katja

Jag är ledare för hjälpprogrammen på Barnens Ambassad i Ukraina.
Att hjälpa är mitt kall. Jag vet vad fattigdom är och hur dessa barn känner sig när det inte finns något att äta eller det finns ett behov av något som man behöver och det inte finns där.

Tack till dig som har gett barn möjligheten att gå i skolan. De känner sig inte sämre utrustade än andra barn. Din hjälp är mycket värdefull speciellt nu. Många familjer lämnades utan försörjning. Kriget gjorde många ändringar i allas liv, och det blev särskilt svårt för de familjer som knappt överlevde ens under fredstid.

Barnen och mamman tackar så mycket för hjälpen

help

Tack för hjälpen och stödet i en svår stund. Tack för att du svarade på vårt nödrop. Tack för kläderna till skolan du bidragit till.

Vi uttrycker vår tacksamhet till dig för din omtanke och för att du inte lämnade oss ensamma med våra problem.

school

Ytterligare några glada barn har fått ta emot skoltillbehör.

Tack vare dig som deltagit i insamlingen har vi kunnat köpa kläder, skor och skolmaterial.

Barnen och mamman tackar så mycket för hjälpen. Gud ge oss fridfull himmel.

Skolinsamling 1 2022

Glada nyheter i dessa icke så glada dagar. Skolinsamlingen är på gång. Några barn har redan fått hjälp i byarna. Ett uppriktigt tack till er som har varit med och köpt skoltillbehör för barn i Ukraina.

Vi hoppas verkligen att våra barn kommer att kunna studera i ett fredligt Ukraina inom en snar framtid.

school 1

Ytterligare ett par glada barn har fått hjälp från skolinsamlingen. Nödvändiga kläder, skor och skolmaterial inhandlades till barnen. Barn och mammor tackar så mycket för hjälpen.
Gud ge en fridfull himmel.

school time

backschool

Det finns många planer

Redan nu, när det kalla vädret är på väg planerar vi kampanjen “Varm vinter”. Folk frågar redan nu efter jackor och varma kläder och funderar på hur kan överleva denna vinter. Deras tankar är på ved. Sträng kyla är inte långt borta.

Många av våra familjer är kvinnor med barn som inte vet hur de ska överleva idag. De har bara sociala bidrag, och både ved och kläder är väldigt dyrt, så bidraget räcker inte.

Vännernas hus

Vännernas hus fylls på. Ytterligare tre barn vill komma. Vi har förberett många intressanta saker för barn. Det kommer att finnas lekar ute på gården, en studsmatta, rörliga spel, vi läser böcker, handarbetsgrupper, ritar och mycket annat intressant för barn.

podval

Naturligtvis, under en flygalarm, måste vi springa till skydd med barnen. Vi hade en vanlig matkällare, men den gjordes om till ett skyddsrum. Vi tänkte att det inte skulle vara så läskigt för barnen att vara där. Det finns vatten, el, toalett och en sittplatser. Tjejerna (personalen) från dagis målade väggarna. Skyddsrummet kommer också att användas för dagis, för oss och för lågstadiet. Vi hoppas att vi slipper gömma oss där.

Jag skulle inte vilja uppleva den skräcken en gång till. Vi vill ha fred så att inget barn längre känner till krig och våld.

Teamarbete

Vårt team grävde upp potatis, och förresten vi hatt bra skörd.

team arbete

Tankar till kommande vecka

  • Idag den 6 september är den första dagen som barnen kommer till Vännernas Hus. Vi kommer att ge dem en rundtur på skyddsrummet🙃. Vi allihopa har saknat barnen.

  • Denna här veckan ska vi fira Mirjams födelsedag, hon blir 70 år, vi här i Ukraina, och hon i Sverige.

  • Vi kommer åka till Kyiv för att få tredje vaccinationen. Där kan vi också köpa jod och D-vitamin. Corona härjar i landet och det finns. strålningshot.

  • Alla post ärenden måste göras i Kyiv, vårt postkontor fungerar inte än.

Vi måste leta efter det positiva, vi är glada att vi fortfarande andas och kan söka hjälp för andra.

Tack för att du stannar med oss – skuldra mot skuldra och hjälper barnen.

Katja

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *