Изображение 1 2 scaled
Dela gärna med dina vänner

Du har gjort livet lite lättare för ukrainare i denna mycket svåra tiden. Många familjer har hållit sig under fattigdomsgränsen. Tack gode Gud, mat har redan dykt upp i butikerna. Men, det finns ett men, vissa varor har priset blivit 4-5 gånger dyrare. Det som brukade kosta 35 ukrainska grivne kostar nu kanske 90 grivne. Jag tycker att det visar tydligen prishöjningen.

Det är bra ifall trädgårdsland finns kvar, så att man odla. Alla trädgårdsland kollas för minor, och att det inte finns några aktiva fientligheter i våra territorier nu.

Изображение.jpeg

Изображение 2

Detta krig har fört med sig mycket lidande för våra familjer och barn. Tack vare dig kan vi köpa produkter för långtidsförvaring, ifall …. Mjöl, jäst, och annat. Vem vet hur blir morgondagen?

Många har inget jobb och vissa barnfamiljer får inte socialbidrag. Därför är det idag ännu svårare att överleva utan pengar.

Tack vare din hjälp livet under ockupationen blev lite lättare. De kunde ha en egen “minilager” av matvaror, och detta blev ett stor stöd för dem.

Våraktionen fortsätter

Изображение.jpeg 3

Изображение.jpeg 2

Odlings arbete består av att kolla trädgårdsland för minor. Utan tillstånd från by administration får man inte odla. Familjerna har fått frön, plantor, fjäderfän …. Vissa familjer har inte vågat ha några djur. De är rädda att ryssarna ska igen attackera.

Humanitära hjälpen – basvaror, hygienartiklar, blöjor och mycket annat från Sverige blev mycket värdefullt och lägligt.

Som man säger i Ukraina “Allt kommer att bli Ukraina!”

Text och foto: Katerina programkoordinator

PS: Förklaring till första bilden. I alla hus i byarna skrev man i sina hus – MÄNNISKOR, i hopp om att ryssarna inte skulle bomba eller skjuta.

Mirjam

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *