Dela gärna med dina vänner

Hej jag heter Kristina

Redan under 7 månaders tid lär jag mig Engelska, med min vän Stuart. Han är i England och jag är här i Piski. Vi pratar på Zoom.

Jag gillar att lära mig. Vi har kollat på alla siffror. Jag kan räkna upp till en miljon.

Stuart hjälper mig att göra läxorna från min bok från skolan. Det är roligt och intressant, lektionerna går fort och jag väntar på redan nästa.

Sedan berättar jag för Stuart vad vad jag gjort under dagen, Vilka betyg jag har fått, och hur jag haft det under dagen. Allt detta gör vi på engelska, för han kan ju inte Ukrainska.

Han berättar för mig om de senaste händelserna i England. Han berättade att de nu har en ny premiärminister

När jag blir stor, ska jag bli översättare., Jag kommer att bli en jättebra översättare ifall Stuart är min lärare fram till 11 klassen. Jag ska lära mig allt om engelskan.

Jag berättade för Stuart, att jag älskar göra video på Tik-Tok. Vi gjorde en video tillsammans, det var roligt och coolt!
/ Kristina 12 år

Jag heter Stuart och är från England, och har stöttat Barnens Ambassad i över tio år. Både som sponsor och som fotograf.

Sedan coronaviruspandemin har det inte varit möjligt att göra mina regelbundna besök, så när möjligheten uppstod för att hjälpa ett av personalens barn att lära sig engelska var jag ivrig att hjälpa.

Jag har gett Kristina 30 minuters engelska-lektioner, via Zoom, 6 dagar i veckan i 7 månader nu. Eftersom jag inte talar någon ukrainska har Kristina varit tvungen att lära sig engelska men lyckligtvis hade hon tillräckligt med kunskaper i engelska för att förstå mig (med mycket hjälp från Google translate).

Jag har använt skolboken som grund för lektionerna och hon har lärt sig tillräckligt nu för att vi ska kunna prata om hennes dag och livet i Piski.

Hon är en ivrig student och tydligt mycket intelligent vilket gör det mycket givande för mig och det är trevligt att kunna använda min tid i karantän för att hjälpa Kristina på ett sätt som pengar inte kan.

Jag hoppas att vi kommer att kunna fortsätta med lektionerna långt efter att coronaviruspandemin är över.
/Stuart

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *