Vart är vi på väge? En resväska på vägen.
Dela gärna med dina vänner

Kan man vara positiv som världen ser ut i dag? Vad händer i morgon. Oron kan lätt ta över och förnuftet är i gungning.

För mig som troende på den levande Guden så bär jag på ett hopp som också för mig vidare i livet trots allt. Man blir glad av att kunna vara till hjälp för någon annan.

För några dagar sedan var jag på Mälarsjukhuset med en ukrainsk flykting, som skulle få behandling för sina besvär Natasha som kvinnan heter kom till Eskilstuna i mars 2022. Hon var ganska dålig då. Genomgick många undersökningar för att ställa en diagnos. I dag vet man vad som är fel, och hon får behandling för sina besvär. Hon mår nu mycket bättre, läkaren gläds över framstegen. Jag gläds med Natasha.

Familjen har funnit sin fristad här i Eskilstuna, efter att ha flytt två gånger från krig och fruktan. Första gången 2014 då Ryssland ockuperade östra Ukraina, och då vi hjälpte dem att komma till vår kommun i Ukraina. Andra gången de fick fly var då Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari 2022.

I vårt land Sverige har vi inget krig. Inte så att vi inte har problem i vårt land, dom finns. Men vi behöver inte höra ljudet av flyglarmen, eller vara rädd att en missil förstör vårt hem och dödar massa människor. Stanna upp och tänk efter. Ta ett djupt andetag, andas in den friska luften. Njut att vi har fred och frid i vårt land.

”Jag är trött på att vara rädd ”, sa en kvinna i Ukraina. När man sätter allt detta i perspektiv, så kanske dina och mina problem inte är så stora. Låt oss positivt blicka framåt. Hjälpa dem som lider nöd. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Att bara vara medmänniska räcker långt

Boas Adolphi

Oskuldiga liv Drabbade i Tjernihivs missilattack: Barnens Ambassad står samman i sorg

Den 19e augusti påmindes vi igen om att kriget i Ukraina pågår ännu. Vår Residensstad Tjernihiv attackerades av missiler. Byn Piski ligger i Tjernigov län, ca 14 mil (140 Km ) från residensstaden.

Vi på Barnens Ambassad, Vännernas Hus, lider med dem. och sörjer med de anhöriga. De hade inget ont gjort. Några barn hann inte ens växa upp!

SVT Nyheter rapporterar

En vanlig dag på jobbet – sen slog roboten ned i Tjernihiv

Boende i Tjernihiv berättar om skräcken under lördagen när ett torg och en teater i staden attackerades.

– Jag var på jobbet när det plötsligt small och en platta föll ned på mitt huvud, säger en kvinna till nyhetsbyrån Reuters.

Antalet skadade uppges nu ha stigit till över 140 personer.

En annan som skadades, Diana Kozakova, beskriver hur en till synes vanlig lördagsförmiddag blev till en mardröm.

– Jag gick till torget. En buss hade förstörts. Människor låg utspridda på marken, säger hon till AP.

Siffran över antalet skadade har stigit till totalt 144 personer, varav elva barn. Sju personer uppges ha dött. En av dem var en sexårig flicka, rapporterar public service-bolaget Suspilne.

Enligt ukrainska myndigheter var det en rysk ballistisk robot som träffade staden.

Ukraina betalar högt pris för självständigheten

Ukrainas oersättliga längtan efter frihet och oberoende

En glad självständighetes dag, Ukraina.

Du är 32 år så ung, men du har redan lidit så mycket. I dag, mer än någonsin, vet vi värdet av vår självständighet. För andra året i rad har Ukraina bevisat för världen sin önskan om sann frihet och oberoende. Leve Ukraina!

En varm start på Vännernas Hus

Lego! En härlig gåva från Sverige till barn i Vännernas Hus.

22.08.

Legogåvan från Sverige till barnen på Vännernas Hus är super.
Den första dagen i Vännernas Hus började med kramar.

23.08

Nyligen brann ett hus ner i vår by. Vi har gett det mest nödvändiga som vi hade: lakan, sängkläder, några kläder och hygienprodukter.

Kapplopp mot tiden: vårt team rustar upp för skolstarten

Kan du förstå? Skolstarten är bara runt hörnet, och den här veckan har flugit förbi som en virvelvind. 🌪️

Teamet i Vännernas hus i byn Piski har varit ute på jakt. Skoljakt, alltså! 👚✏️ Vi har hjälpt barn med allt från nya byxor till blanka pennor. Och ja, känslan av att se deras glada ansikten? Obeskrivlig.

Men det slutar inte där! Också barn i Kiev har fått skolgrejer. 🎒

Tack & Kram

Ett stort tack till dig som har redan bidragit till barnens skolstart. 🙏 Varje liten hjälp räknas, och tillsammans gör vi stor skillnad.

Skolinsamlingen pågår!

Insamling för skoltillbehör till krigsdrabbade barn i Ukraina.

Skolinsamlingen fortsätter, och barnen behöver all den hjälp man kan få. 🌟 Varje bidrag hjälper ett barn att starta terminen med ett leende.

📅 Skolstart den 1 september – låt oss göra den minnesvärd!

👇👇👇
Skänk till Skolinsamlingen här!

Kramar och tack, Mirjam och teamet

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *