Dela gärna med dina vänner

Stuart  från England  har  varit på besök hos oss. här kan du läsa hans reflektioner.

Mirjam bad mig att besöka en mamma med en autistisk son för att försöka få en bild för att illustrera hur sponsring av ett barn här kan göra en riktig skillnad. En inte så lätt utmaning, men min idé var att pojken skulle sitta vid ett bord i sin hemmiljö med en tom skål och bara en torr brödbit.

Okej det var inte den mest fantasifulla av idéer men jag hoppades att genom att börja med denna idé, kan det leda till något bättre.

Sedan slog verkligheten mig- de hade inget bröd.

Faktum är att de inte hade någon mat att tala om. Endast egenodlad potatis och några äggplantor. Det var allt som fanns.

Detta barn har ingen sponsor och det var därför jag var där. Han är inte lätt att få en bra bild på, men mycket sympatisk. Tyvärr är han inte ensam om att vara hungrig och undernärd.

De som har en fadder (300 kr per månad om du är intresserad) får regelbunden mat och hjälp med kläder och medicin där det behövs. Det är inte mycket men med en regelbunden donation gör det möjligt att skräddarsy hjälpen till barnet.

Teamet vänder inte ryggen till andra, men det finns inte alltid tillgängliga medel för att hjälpa så mycket som de vill.

Jag vände inte heller ryggen till, utan gick till affären i byn och köpte bröd, ost, korv, pasta och en chokladkaka. Inte mycket och det kommer inte att räcka länge eller förändra deras liv men jag hoppas det gav ett nöje för en dag eller så innan verkligheten knackar på igen.

Mamman hade tårar i ögonen när hon tog emot min gåva, vilket fick mig att känna en ödmjukhet inför alltihopa.

Jag tycker inte att det är lättare att förstå varför jag har så mycket och de har så lite.

sashas kitchen

Och slutligen, bara för att du är fattig enligt västerländska normer betyder det inte att du inte kan vara stolt över huset. Bilden visar ett badrum i köket / vardagsrummet / sovrummet (du har det – det är ett rum hemma) med genial användning av en liten röd hink med ett rör och kran som matar vatten till hinken på stolen nedan. Tandborstar och tandkräm är snyggt ordnade ovanför.

 

 

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *