Dela gärna med dina vänner

Katja kom till Barnens Ambassads – Vännernas Hus, som ung mamma 16år. Nu är hon gift och mamma till två barn. Katja leder hjälparbetet i byarna. Hon har ett stort hjärta för barnfamiljer som har det svårt.

Det behövs inte mycket för att bli lycklig

Jag känner till många familjer där föräldrarna inte har råd att köpa det mest nödvändiga inför skolstarten.

Min egen barndom gör sig påmint:

Jag är 10år, på tröskeln till första september – skolstarten. Ingen vet hur jobbigt jag har det, för att jag har inte skolkläder och jag har inte ens pennor och häften. På den tiden bodde jag redan tredje året på gatan. Jag kommer ihåg att då kostade skolhäften 15 öre. Jag samlade tomma flaskor och tidningar, för att få ihop pengar till skolhäften. För mig var de guld värda. Mina häften var alltid fina och släta. Pengarna räckte inte till någonting annat.

Allra värst var skolkompisarna blickar och elaka ord, när jag inte hade allt som alla andra.

”Jag går till skolan och har på mig en gammal gulaktig blus med korta ärmar. Jag har en plastpåse istället för en ryggsäck. Jag hör bakom mig:

”Titta, hur lodisen kommer till skolan.”  

Trots dessa ständiga ”skämten” så lyckades jag avsluta grundskolan efter nionde klassen.

Sorgsna historier som min finns många, men du kan ändra historien för ett barn. Från min egen erfarenhet vet jag hur viktigt det är, att få hjälp – just då när det behövs. Din hjälp är värdefull.

Så här kan hjälpa

Ett komplett skolpaket för ett barn kostar ca 900 kr. Ge den summa du kan. Barnen börjar skolan 1 september. De behöver skolkläder, skor, ryggsäck och skoltillbehör.

Välj ditt sätt att ge

Alla gåvor är mycket uppskattade.

Skriv vad din gåva avser och lämna gärna dina kontaktuppgifter.

Plusgiro: 415398-7

Bankgiro: 483-9478

Swisha till:

123-113 7876

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *