Dela gärna med dina vänner

3-9 sept 2017

Dag 1 startade från Landvetter.

Planet var 50 minuter försenat. På grund av detta missade vi planet till Kiev, från Arlanda och blev ombokade till Wien där det det blev byte till Kiev. Var framme framme 01.10., Boas tog emot oss. Taxi till hotell Bratislava. I säng 02.30.

Dag 2

kitichen hunger
Efter frukost gick vi en liten tur vid hotellet vilket slutade med inköp av fyra par skor. Viktor hämtade oss och efter ett par timmar i hög hastighet på dålig väg är vi framme i Piski. Där träffar vi Katja och Nadja, våra gamla vänner. Efter lunch besöker vi en mamma med en autistisk pojke. Där fanns ingen mat. Stuart köper en matkasse och lämnar till mamman som blev mycket rörd. Hämtar Mirjam, åker till en familj med sex barn är det inte heller finns någon mat. På båda ställena lämnade vi kläder från Sverige.

 

Dag 3

laila jaana
Efter frukost åker vi 4 mil. Träffar Jaana, Lailas fadderbarn. Hon visar sitt rum, blev ledsen när hon berättade om sina rumskompisar, som hon inte trivdes ihop med. Hon ska utbildas till kock. Efter samtal med skolledningen blev hon lovat eget rum. Hon blev så lycklig.

Efter lunch en härlig tupplur. En promenad till byaffären där där vi inhandlade presenter till Jaanas familj dit vi är bjudna på middag.

Vid 15 tiden åker vi tillsammans med Mirjam och Boas dit. Vi blev bjudna på många olika rätter, nyheter för oss, men väldigt gott. Barnen hade tillagat maten. På kvällen besökte vi Katja i hennes nya hus, som de bygger själva.

 

zagiga kopia

Dag 4

 

viola alinaÅker till Bobrovitsa, Viktor, Katja, Tanja (Olgas syster) och vi. Besöker flyktingboende från kriget i höst. Lämnade en kasse kläder. Träffar Margareta som visar sitt rum. Det skulle vi aldrig kunna tänka oss att bo. Alina (Violas fadderbarn) mötte upp. Vi åkte till en basar där vi handlade kläder och besökte Alinas skola.

 

Stannade till hos Tanja med ettårig flicka, som fick mycket kläder. Blev bjudna på kaffe. Efter sen lunch åker vi med Viktor och Boas till Viktors by. Träffar hans granne som har en fantastisk trädgård med stora odlingar, mycket vackra blommor. Vi få en burk hallonsylt och färska hallon. Hos Viktor och hans fru blir vi bjudna på kaffe och kakor tillsammans med grannen. Mycket trevliga människor och ett fint hem. Regn hela dagen. Eftermiddag bakade en tårta som ska bjudas på imorgon när vi firar Mirjams 65 årsdag.

 

Dag 5

viola avcjuk

Solen skiner, vi garnerar tårtan. En promenad till affären jämte skolan, lite olika inköp. Kaffe och tårta, firade Mirjam. Vilopaus, lunch: soppa, köttfärsfyllda pannkakor. Hämtade 8 barn i Viktors by, tittade på skola, hälsade på en mamma. Besökte Alinas hem långt in i skogen. Lämnade presenter. Vi fick honung som var från gården. Fortsatte till Kiev och hotell Bratislava. Åt på hotellen en hamburgare på kvällen.

 

Dag 6

Sveta visade oss en jättestor basar på förmiddagen, där vi handlade en del presenter till våra barnbarn. På eftermiddag blev det sightseeing med Boas som chaufför.

siluetter

Laila och Viola har åkt hem till Sverige. Vi tackar för ett fint besök och för allt ni gör för barnen.

Boas och Mirjam med  Barnens Ambassads team.

 

 

 

 

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *