leikki
Dela gärna med dina vänner

12.7

Hantverk

handarbete
Jag gjorde det! Jag försökte hemma, men lyckades inte. Det var en stor överraskning att vi har hantverk här. Jag lärde mig hur man gör armband, och jag ska visa mina vänner hemma hur man gör dem. Jag ser redan fram emot nästa hantverk lektion.
Vi har nya aktiviteter hela tiden. Alla älskar oss och bryr sig om oss. Det är fantastiskt att vara här! Jag är glad att jag kom hit.
/ Vika, 12

13.07

Ett riktigt får!

lera_ja_lammas

vladik_lammas
Underbart.! Ett riktigt får, tidigare har jag bara sett dem på bild. Här i Karpaterna finns det många, och jag får klappa deras päls. De är så underbart mjuka.
Jag gillar att vara i lägret. Varje dag jag får jag vara med om något nytt och intressant. Tack för att jag får vara här.
/ Valerija 10 år.

Utflykt till ett gammalt slott

retki_linnaan

viktor_lera-rostik

rauniot

14.7
Barnen är ivriga att lära sig om sitt hemland Ukraina. Vi gjorde en utflykt till byn Tustanch där ett gammalt slott står på ett saltberg. Detta har en gång varit en tullstation för salt transporter. De mongoliska tatarerna försökte erövra platsen två gånger, men lyckades inte.
Det är en fröjd att titta på med vilket brinnande intresse, barnen deltar i sådana utflykter, och att höra hur ivrigt de talar om lägret; de har en fin tid här på sommarlägret. Alla barnen kommer från fattiga familjer. Utan er hjälp, hade inte fått vara med och se all denna skönhet. Tack för att ni stödjer dessa barn.
/ Viktor Pavlovitch

Utlykt till sjön

viktor japojat_jarvella

lapset_jarvella

15.7
Vi gick till sjön! Det fick mig att hoppa av glädje när jag hörde att vi skulle till en riktig sjö. Vi har inga sjöar i vår by – vi bara hoppar i vattenpölar. Men här var SJÖN. Vi tillbringade hela dagen här. Sjöng, spelade och hade kul. Problemet var att det var för kallt för att bada. De lovade mig att så fort det blir varmare, kommer vi att gå och bada. Hurra, jag ser fram emot det.
Yura, 10.

Städ diplom och pris

siivousdiplomi

16.07
Hurra, hurra, hurra !!! Kan ni föreställa er, vi fick boken “gyllene revisor”
för bäst städade och rena rummet. Detta är så cool, och vi är mycket nöjda. Vi hoppade av glädje när boken gavs till oss. Nu kommer vi alltid-alltid att städa så bra, även när vi kommer tillbaka hem.
/Anya och Lera

16.07

Vi har talang!

teatteriesitys

pojat_esitys
Vår grupp uppträdde på scenen. Det var en om berättelse från Bibeln. Jag fick vara en riktig skådespelare, och publiken applåderade.
I skolan skulle jag aldrig gjort det, jag var rädd, men här på lägret tordes jag göra det. Nu drömmer jag om att bli en riktig skådespelare, och alla mina vänner ska bli inbjudna.
Det är första gången jag är på läger, och det kommer jag att koma ihåg hela mitt liv.
/ Vlad, 9

17.07

Det är ett stort nöje att leka med barnen

leikki_pallot

De utstrålar glädje , öppenhet och leenden. Tid en i lägret, har varit en stor bit av lycka i deras liv. Vi barn och vuxna tackar alla som har gjort detta läger möjligt.
Barnens ögon strålar av glädje och lycka. Vänner vi tackar er alla..
/ Julia V.

Ha en trevlig helg

Näasta uppdaterin blir på söndag ca 17:00

Ha en trevlig helg.

 

 

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *