5 2016 16 8
Dela gärna med dina vänner

Text: Oili Bilder: Hannu

Skolstarten är spännande för alla som börjar i första klass, samt för dem som kommer till skolan efter sommarlovet elever och lärare. Vi hörde att Barnens Ambassads team är i panik, eftersom det är så många barn som inte har det allra nödvändigaste.

4 2016_16_8

Det är mycket som måste köpas före den första september: kläder, skor, sportutrustning, pennor och pennor, suddgummi, häften, och naturligtvis Skolryggsäckar. Det är alldeles för många familjer som inte har råd med detta.

3 2016_16_8

För oss är det också spännande att vi får delta i denna paniken i Ukraina redan andra gången. Egentligen kunde vi inte se några tecken på panik i höstas – vi mötte en ganska så organiserad team som hade förberett allt. Varje barns behov hade redan skrivits upp. Barnens delades i små grupper och vuxna fick uppgiften att hitta allt som behövdes på torget.

 

1 2016_16_8

När alla barn hade fått det som de behövde gick vi vidare till en park. På pickniken firade vi slutet av sommaren och skolstarten.

2 2016_16_8

Varje barn fick också en kasse med skoltillbehör och ett bibelord skrivet just för det barnet.

För oss är det en glad spänning. Förra hösten fick vi se ett exempel på vettig hjälp. Vi fick se glada barn, som kunde börja skolan väl utrustade. Vi fick också se att Barnens Ambassads hjälp var avgörande för vissa barn att överhuvudtaget kunna börja i skolan. Vi fick se hur barnen fick hjälp just i deras situation och där var de fann.

 

Välkommen att följa oss på vår spännande resa – den 23.8. Vi kommer att blogga årets skolstart projekt. Vi kommer att vara med med lilla Valja i den högtidiga skolstarten.

Hannu och Oili


Vill du hjälpa ett barn till skolan

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *