Dela gärna med dina vänner

Mitt hem fanns bara i mina drömmar – jag hade aldrig haft ett hem. Jag ville att mina barn skulle få ett hem, men jag visste att det var inte möjligt. Tillsammans med mina fyra barn vi fick leta en plats för att sova i. Vi fick tillfälliga hem, som inte var lämpliga för barn.

bloga_9

Vi fick ett rum hos Pat och Len under fyra års tid. Det var en vindslokal och det var kallt. Det var vår räddning. Men nu skulle vi få ett eget hem.

bloga_16

 

bloga_15

Det var svårt att tro att vi skulle få flytta till vårt hem. Det var som en dröm och samtidigt lite skrämmande. Allt skulle bli på nytt. Mina barn tröstade mig o sa: ” Mamma oroa dig inte, allt blir bara super!” Med sina barnasinnen riktade de redan sina blickar till sitt nya hem och började ivrigt packa. Vi hade väldigt lite saker så det gick smidigt. Vi fick sängar och kökssaker från Barnens Ambassad. Hela teamet kom till oss. Tillsammans städade vi, tvättade fönster, satte upp gardinstänger och gjorde hemmet mysigt.

Och så började livet i civilisation. Barnen vaknade redan klockan sju på morgonen. De skulle till hissen och åka upp och ner. Kristina var tagen av badet. Man kunde ju ha vatten i badkaret. Som en riktig lady badade hon för första gången, och tillsammans med alla sina dockor. Kristina och dockorna badade i tre timmar.

Barnen var så glada för det nya hemmet. Lilla Maksim hade sin 6 års födelsedag. Med stor glädje blåste vi upp ballonger, förberedde födelsedagen och blåste ut ljusen på tårtan i vårt nya hem.

bloga_19

Allt är nytt för mig. Jag hinner ingenting. Att laga mat, städa, läxor … Jag måste lära mig allt på nytt. Jag har vuxit upp på gatan, och många av köksredskapen är som en gåta för mig.

På gatan med fyra barn

 

När jag var barn jag längtade efter att ha ett hem. Men mitt hem var gatan, källare

 Nu förstå ni hur tacksam jag är. Ännu en gång ett stort tack.  

Vi är så glada nu har vi ett hem.

bloga_7

Tack vare din hjälp bor vi nu i en lägenhet med alla bekvämligheterna. Vårt hopp lever vidare – en dag ska vi ha ett eget hem.
Mamma Tanja

kristina

Dottern Kristina är Barnens Ambassads egen Pippi Långstrump.

Så här skriver hon:

Hej, det här är Kristina. Jag bor tillsamman med mamma och mina bröder. Tack för vårt hem. Jag gillar att bo här. Jag bor tillsammans med mamma i ett rum. Och jag vill också tacka för min vackra nya säng. Den är rosa, och under sängen finns det ett bord och skåp. Vi har ett eget kök. Jag kan laga mat där.
På sommaren fick jag åka till sommarläger. Det var kul och jättebra. Jag hade aldrig tidigare varit på ett sommarläger. Jag vill gärna åka tillbaka dit. Jag fick många nya vänner.
Snart är det dags för skolan. Jag fick aldrig gå i dagiset som min äldste bror. Jag hade inte fått vaccinationer. Tack för att du hjälpte mamma, så jag fick alla nödvändiga vaccinationer. Klart jag inte gillade det, men det var ett måste för att jag fick komma till skolan. Nu går jag i andra klass. Jag gillar allra mest skolstarten – första klockringningen. Nu går jag i nya skolan. Den är jätte stor och jag har mycket läxor.
Jag önskar dig bra humör och ett leende. Jag lärde mig en sång på sommarläger: Om Gud älskar små sparvar, då älskar han också dig och mig. Det är min favoritsång.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *