Dela gärna med dina vänner

Jag kommer från Östra Ukraina och avslutar skolan (11klassen) i en byskola. Vi flydde till det fria Ukraina, från kriget I Östra Ukraina för fyra år sedan. Det svåraste för mig i avslutnings klassen är – det nationella proven. På en kort tid måste jag lära mig fem ämnen. I varje ämne finns det ca 35 teman.

Svårt, men inte omöjligt

Vi får prata ryska i skolan. Tankar från kriget påverkar inte mig. Tack till Gud, att vi nu är vi långt ifrån kriget. Det verkar så lätt att studera, men efter en halvtimme har jag ont i ögonen och i huvudet. Det känns också svårt att bestämma sig, att sätta sig ner och börja studera.

Jag har lätt att komma ihåg Ukrainas historia. Jag bara läser och kommer lätt ihåg de viktigaste händelserna.För det ukrainska språkprovet började jag förbereda mig redan i tionde klass. Vi läser många litterära verk, biografier och diktsamlingar på ukrainska. Geografi är jätte intressant ämne för mig. Jag tror inte att jag kommer att ha några problem med det. Däremot är engelskan inte så lätt, men jag gör mitt bästa för att lära det.

/ Katja 16 år 

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *