Varmare vinter för ett barn i Ukraina

Din hjälp behövs snarast. Det har redan blivit kallt, men barnfamiljer har inte ved, och barnen har inte varma kläder och skor.

En del människor har förlorat sin försörjning, sina hem och sina släktingar. Vi tackar Gud att ingen av våra familjer har drabbats av sådan sorg.

En del var tvungna att fly och andra var kvar under ockupationen av vår by. Tack och lov kunde några av dem senare återvända till sina hem.

Barnfamiljer som bor i byarna behöver hjälp och också de familjer som Barnens Ambassad hjälper i Kyiv. Kriget har blivit kännbart för varje familj i Ukraina. Redan innan kriget hade många av dem kämpigt och nu är det ännu svårare.

Vill du vara med och ge barn en varmare vinter?

Inför kylan behövs

  • varma kläder
  • vinterstövlar
  • ved & värme

Även det lilla hjälper ett barn i den kalla vintern, din hjälp blir mycket uppskattad
100kr, 300kr, 600kr eller mer.

DSC1342
En last av ved kostar ca. 3500kr.

Många familjer har redan bett om hjälp till att köpa ved, kläder och skor inför den stundande vintern. I Kyiv behöver mammor med barn hjälp med elräkningar. Det är ofta ensamstående mammor med barn, och det är mycket svårt för dem att själva kunna klara allt detta.

Ett exempel:

En ensamstående mamma med två barn har varit sjuk länge. Hon vädjar till oss. De överlever knappt på det lilla socialbidrag som de får och från skörden från deras egna odlingar. Mamman kan inte arbeta eftersom hon har genomgått flera komplicerade operationer och fortfarande inte har återfått sina krafter helt och hållet. Därför ber hon om hjälp med ved och kläder.

Det här var bara ett exempel av många.

Snart är kylan här och de har inget att värma huset med och barnen har inte varma kläder. Barnen fryser. Din hjälp behövs verkligen.

Din hjälp är viktig för barnen. Kan du hjälpa?

Varje bidrag stort eller litet är värdefullt!

Barnens Ambassad

Swish: 123-113 7876

Barnens Ambassad

Plusgiro: 415398-7

Bankgiro: 483-9478

Märk din gåva ”Varmare vinter”

Katerina koordinator av Barnens Ambassads hjälpprogram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *