leleeva
Dela gärna med dina vänner

Förra året avslutade jag 11 klassen och nu går jag första kursen i Nationella Universitetet i Odessa. Jag ska bli internationell ekonom. Jag bor i Odessa i en studentbostad som tillhör den judiska församlingen och jag är också aktiv i synagogan. Under loven reser jag hem till Kiev.

På bilden ör jag på en judisk fest som heter Purim.
Man klär sig i maskerad dräkter under festen. När kom till Odessa började jag delta i alla judiska högtider. Purim är den roligaste festen som jag vet. Vi firade den i två dagar. Den första dagen hade vi en modevisning, och en tävling om vem som skulle bli kvällens kung och drottningen. Harry Potter och påven vann. Även att detta hände i mars , då kommer jag fortfarande ihåg purims berättelser som om det var i går. Otåligt väntar jag nästa årets fest och planerar hur jag ska klä mig.
/ Polina

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *