Dela gärna med dina vänner

Vi måste agera nu. Orehenkos tre barn har redan tagits in i barnslussen på grund av fattigdom. Barnavårdsmyndigheternas och socialhjälpens komission kommer igen på en inspektion den 1 april. Ifall hemmet inte är åtgärdat så kommer barnen att omhändertags och placeras i institutioner. Tre av barnen har redan tillfälligt tagits till barnslussen, fram till den 1 april. Misha är 12 år och flickorna Sofia 9 och Galina 6 år. Hemma är fortfarande Nastja 15 år och Varvara 6 åriga tvillingsystern, som är CP skadad. Nastja fick stanna hemma, för att kunna hjälpa att ta hand om lilla systern. Det är svårt att hitta vårdplats för henne.

Familjens mamma går till jobbet – till grisfarmen varje morgon klockan fem. Klockan åtta kommer hon tillbaka hem för att ge barnen mat och se till att de ha kommit ordentligt till skolan. Hon återvänder till arbetet på kvällen. För det hårda arbetet får hon minimilön som är ca 1000 SEK. Hon får inte barnbidrag. Vi vet inte orsaken till detta än. Vår jurist Ljuda kommer att undersöka saken.

De är förtvivlade över situationen. Mamma är ledsen. Barnen gråter, de saknar mamma och vill komma hem. Viktor och Katja från vårt team har just besökt den ensamstående mamman. Familjen behöver hjälp med att ordna kamin som värmer huset, ved, en tvåvåningssäng, sängkläder, kläder, mat. Det vore hemskt ifall barnen skulle hamn i ett barnhem och institutionsvård på grund av fattigdom. Deras behov är oöverstigliga för den ensamma mamman, men tillsammans kan vi hjälpa. Din hjälp behövs nu.

Tiden är knapp -bara en månad. Vill du hjälpa familjen?
Märk talongen: Familj i nöd

Lasten lähetystö ry:n tili: FI97 3131 1001 4958 49

Viitenumero, ajankohtainen keräys: 20132

Rahankeräyslupa: RA/2017/789 myöntäjä Poliisihallitus voimassa 31.12.2018 asti koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Dela gärna med dina vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *