Dela gärna med dina vänner

Tanja nu vuxen mamma till fyra barn, och arbetar hos oss på Barnens Ambassad. Hennes erfarenhet av ett annat liv – ett liv på gatan innebär värdefulla insikter i vårt hjälparbete. Här delar hon lite av detta i sin berättelse.

b379f02af35812f005d34ce62d3f84cf large

Skolstarten är inte en fest för alla.

 

När jag tittar tillbaka på min skoltid, så är det sorgliga minnen, och jag vill berätta för dig om det.

Det var inte bara att jag inte gillade skolstarten utan jag hatade den. Jag var 9 år gammal, och ville bokstavligen skada mig för att inte gå dit. Jag tänkte att det skulle vara bättre att pappa hade sån baksmälla att han skulle glömma min skolstart.

Vad var det som jag hatade så mycket?

Alla barn kom finklädda, glada, med nya ryggsäckar och deras föräldrar höll dem i handen. Skolrektorn gratulerade alla inför skolstarten. Men det var ingen fest för mig, tårarna rann och jag ville bara försvinna. Jag gömde mina ögon och ville inte följa med till klassrummet. Jag skämdes för mina gamla kläder, sandalerna var lagade många gånger och skolväskans dragkedja var trasig. Jag hörde skratt och såg menande blickar. Jag började skolka från skolan, och fördriva tiden på gatan istället för klassrummet. När jag blev 10 år slutade jag gå i skolan överhuvudtaget. Jag blev ett gatubarn, och har inte ens gått i grundskolan.

Snart är sommaren över och skolan börjar igen. De som ska börja i första klass väntar otåligt på den dagen. Det är ju en stor händelse i deras liv.

 

Vill du hjälpa ett barn till en glad skolstart. Det är en verklig gåva som kan förändra ett barns liv. Min berättelse handlade om en tragisk skolgång, och jag började istället att leva på gatan och i källarna. Nu kan jag hjälpa andra och du kan vara med.

Ge en chans till ett barn, att börja skolan med glädje

Så här kan du hjälpa

Ett komplett skolpaket för ett barn kostar ca 900 kr. Ge den summa du kan.

Olika sätt att ge

Alla gåvor är mycket uppskattade.

Skriv vad din gåva avser och lämna gärna dina kontaktuppgifter.

Plusgiro: 415398-7

Bankgiro: 483-9478

Swisha till: 

123-113 7876

 

 

Dela gärna med dina vänner

One Comment

  1. Kan det vara riktigt så illa? Det kan det. Kan vara att just därför har Boas och jag (Mirjam) under 26 års rid har fortsatt att hjälpa barn att inte hamna på gatan. Många av vännerna som besökt oss kan vittna om samma sak, det går att göra något, det går att förändra ett barns liv till det bättre. Tanja är en av dem som haft en annorlunda barndom. Hon arbetar hoss oss på Barnens Ambassad och nu kan hjälpa andra att inte hamna där hon själv varit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *