Vill du vara med och hjälpa barnet att få stanna i sitt eget hem?

Barnens Ambassad  hjälper utsatta barn. Utan dig skulle det inte vara möjligt. Vår målsättning är att barnen ska få stanna i sina hem, och inte behöver hamna på ett barnhem på grund av fattigdom.

I Ukraina är det 117.000 barn som är placerade på Internat (statliga barnhem). Av dem är det bara 13.000 som är föräldralösa barn eller där föräldrarna har förlorat föräldrarätten.

Barnen har blivit placerade på Internat på grund av att familjer inte klarar av, eller av ekonomiska skäl inte kan ha sina barn hemma. Det har också varit en gammal Sovjet-praxis att omhänderta barnen istället för att hjälpa familjerna, så att barnen kan stanna kvar hemma.

Nu har lagarna i Ukraina förändrats och man ser i första hand att barnen ska få stanna hemma eller om det inte är möjligt, få bo i en hemmamiljö (adoptivfamilj, fosterfamilj, familjehem.) Ändå är det alldeles för många barn på   institutioner (barnhem, internat, skolhem) för att föräldrarna inte har pengar till mat, kläder och det mest nödvändiga.

divider

Barnens Ambassads verksamhet i Ukraina

28e584745e831fd001b722bb5c2e2e7e large

Corona nödrop: Vårbruket idag blir mat imorgon

Nu är det dags för vårsådd och inköp av fjäderfän. På grund av effekten av Corona har inte alla pengar till att köpa frön, plantor och fjäderfän …  som ger mat till imorgon. Om vårbruket inte kommer igång nu – blir det inte mat.

Därför behövs du just nu. Vi samlar in till ”Vårens krispaket” som innehåller frön, plantor, fjäderfän. Ett paket för en familj kostar 780kr.

Du kan bidra med

100kr – 250kr ––500 ­ – ett eller flera krispaket – eller summan som passar dina möjligheter.

jag vill knappen

divider

Här kommer en helg hälsning från barnen i Vännernas Hus, Ukraina

Vännernas hus

Några kommer för att få hjälp med läxorna, andra för aktiviteter såsom handarbete, fotboll mm. En gång i veckan har vi mycket uppskattad och välbesökt söndagsskola i Vännernas Hus. Från Vännernas Hus utgår hjälpen också till utsatta barnen i byarna.

För några av barnen är Vännernas Hus som ett andra hem, med en kärleksfull atmosfär som många barn saknar i sina egna hem.

Vännernas Hus är en trygg plats för ett barn, när det stormar i livet

las vidare

divider

flykningbarn

Kriget i Östra Ukraina fortsätter…

Över två miljoner flyktingar har flytt från kriget och varit tvungna att lämna sina hem i Östra Ukraina.  Barnens Ambassad hjälper flyktingbarn som har flytt till vår kommun. Alla kunde inte göra den resan…

Vi hjälper de barn och ungdomar som behöver mest hjälp, som flytt från kriget och finns i vår kommun. De behöver all hjälp och stöd vad de kan få.