Det är omöjligt att sova. Drönare och missiler flyger och flyger. Explosioner håller människor vakna i timmar. Det är ryssarnas sadism.

Det hörs ett stort muller av explosioner över Kyiv och andra städer i Ukraina. Marken och husen skakar. Min själ skakar också – hur mår vårt team? Är de vid liv? Är deras hus fortfarande intakta? Hur mår barnen och familjerna?

När du bor i ett fredligt land inser du med din hjärna och hjärta det tragiska i det som händer, men du känner det inte. Vi tittar på nyheterna, läser på sociala medier – vi följer kriget. Men sedan lägger vi oss ner och sover lugnt på natten, medan människor DÄR inte kan sova. De hindras avsiktligt från att sova. Ryssarnas mål är att hålla människor vakna. Att inte ge någon vila. Att bryta ner ukrainarnas kampvilja.

Under vårt internet möte, kunde jag se att Tröttheten var påtaglig i ansiktena på våra teammedlemmar och söndagsskolans team.
Men vi fortsätter att arbeta. Torsdagen den 25 maj fortsatte vi att planera sommarlägret, som i år kommer att vara i Sverige, eftersom det inte finns en enda säker plats i Ukraina.

Sommarlägret är för barn från 10 till 16 år och kommer att äga rum från 1 till 10 juli på KFUM: lägergård Solvik utanför Eskilstuna. 15 barn kommer att komma direkt från Ukraina och ytterligare 15 kommer att vara flyktingbarn som bor här.

Både vårt team och söndagsskolans team kommer från Ukraina.

Svenska volontärer förbereder sig också för lägret.

Vill du hjälpa till? Detta är en mycket viktig sak!

Kontakta Mirjam. mirjam@barnensambassad.se

Fredagen den 2 juni är det skolavslutning i Ukraina. Det är en högtid för barnen och de ser fram emot det – skollovet börjar. Vännernas Hus kommer att vara öppet under hela juni månad.

Viktor Divnich och hans team besökte Vännernas Hus under helgen. Vi är tacksamma för deras hjälp till människor i nöd.

Söndagen den 28 maj avslutades söndagsskolan.

Temat för den avslutande lektionen i söndagsskolan var TID. Tiden går så fort, trots krig och bombningar – tiden flyger fram.

Hela vårt team, hälsar och tackar för det stöd de alla känner.
Tack för bönerna, som vi kan känna även under bombningarna.

Tack för maten och all hjälp som människor behöver och uppskattar..

Arbetet fortsätter och vi är tacksamma för det.

Det här var min måndagshälsning

Mirjam