Här möter du några av alla våra eldsjälar ute i landet! De här kvinnorna är med och driver en Second hand butik i Odensbacken i Östernärke.

Det är ett antal kyrkor från olika samfund i Odensbacken med omnejd, som driver butiken. Och arbetet bygger helt och hållet på frivilliga krafter. Vilket gör att varenda intjänad krona kan skickas vidare.

Butiken har också ett litet café med hembakat och skänkt fikabröd – till vänliga priser, vilket gör att det är ett fik för alla. Flera av besökarna är återkommande stamgäster – då förstår man att trivseln är hög. En mycket uppskattad mötesplats.

Intäkterna från försäljningen går till olika välgörenhetsprojekt – där Barnens Ambassad är ett av dom. Vilket vi är så glada och tacksamma för!

Kvinnorna vittnar alla om att deras driv är att få vara med o hjälpa andra. De vill ge av både sin tid och sitt engagemang – för att få in pengar som sen kan ges vidare. Jag tror också att denna butik är unik i sitt slag.

Den enda secondhandbutik jag känner till som väljer att kalla sig “Andrahandsbutiken” Så idag vill lyfta fram dessa eldsjälar. Vi lyfter på hatten och hyllar dom för den fina insats de gör!

Om ni visste vad era insatser är värda! Era insamlade pengar omvandlas till kläder eller till ved eller till frön eller till mat – ja, allt utifrån hur behoven ser ut hos de familjer vi hjälper. Att veta att det finns människor i Sverige som bryr sig om deras liv, som ger av sin tid och sitt engagemang – det betyder väldigt mycket. I dessa krigstider är det än mer betydelsefullt att vi fortsätter finnas till och göra det lilla vi kan, för att underlätta deras vardag. Så TACK alla ni för ert fina engagemang i Andrahandsbutiken. Ni är guld värda och lite till!

Hälsningar Jennifer, Ordförande, Barnens Ambassad