Dela gärna med dina vänner

19.07.2015

Talant tävlingen

poiken_teatteri

teater

jury

 

Oj vad det är så svårt att vara i juryn när barnen har tävlingar. Alla är så begåvade, och alla är bäst. Jag kan inte hitta ord för att beskriva den positiva atmosfären i denna talangtävling.
Barnen är så glada, och Jag är mycket glad för dem. Dagarna här är underbara.
Juryn förklarade enhälligt “Orlyata” pojkar – de yngsta pojkarna på lägret – som bäst, och alla gratulerade dem glatt.
Viktor Pavlovitch

20.07.2015

Vilken läcker fisksoppa

fisksoppa

kalasoppaa_ja_urheilua

fisksoppa2

Vi tillbringade dagen i bergen och i naturen. Vi hade jättekul, och sedan hade vi fisksoppa som var tillagad över lägerelden. Det var en trevlig dag som jag och mina kompisar haft.
Det är så trevligt här, och de älskar oss barn. Detta är min bästa sommarsemester, och jag är så tacksam för den. Det är så skönt att jag inte skulle vilja återvända hem ännu. Tiden flyger otroligt snabbt. Jag önskar att jag kunde stoppa den,om så bara för några dagar.
Kolya, 12.

21.07.2015

Dags att packa

sveta-packar

anja_pakkaa

Vi skulle inte vilja åka härifrån. När vi skulle åka hit , packade vi riktigt snabbt. Men nu verkar det som kläder och saker och ting inte riktigt vill lyda.

Jag kommer att sakna mina vänner, och jag saknar dem redan. Det var så bra att vara här. Allt var trevligt, även om vi inte gjorde allt rätt – ingen blev nervös. Vi vill komma igen.

/ Sveta och Anya

Klart jag saknar min mamma och vill se henne, men ändå vill jag inte lämna lägret. Jag har många vänner här. Varje dag har varit givande och roligt.

Så det är tråkigt att åka härifrån. Det har varit ett underbart sommarläger. Tack så mycket! Det var riktigt bra, det bästa lägret någonsin!

/ Valerya, 10.

Sommarlägrets avskedsfest

laksiais_ilta

surullista

laksiäis_snizhana_mariana

lakisäis_julia_sveta

Ett uppdukat bord, ”avskedsbanketten” med mycket godsaker
Tiden på lägret har gått väldigt fort.
Vid bordet, var det ett sorl av ivriga röster, vi berättade för varandra allt vi gillade och mindes mest. Skratt, skämt, men i ögonen på barnen såg man att ingen vill åka därifrån. Vi har blivit ett riktigt bra team, som en stor kärleksfull familj.
Men nu är det dags att gå samla ihop sina saker. Nattåget tar oss tillbaka till Kiev. Detta är det svåraste ögonblicket för mig, eftersom jag ser sorg i ögonen på barnen, de ville så gärna stanna längre här.

Viktor P.

 

Barnen har återvänt från sommarläger

lapset-takaisin_junaasemalla

juna-asemalla2

Två veckor gick som på vingar, tiden bara flög iväg. Barnen har nu kommit hem från lägret i Karpaterna. Så snart de kom av tåget pratade barnen i mun på varandra, om hur roligt och intressant det varit. Alla äventyr de varit med om.Den här sommaren kommer att finnas kvar i deras hjärtan under en lång tid. Än en gång tack till er alla. Och barnen är helt rätt: “Du är bäst!”
Det var dags att säga adjö och nu är det dags att skynda hem.

Dela gärna med dina vänner

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *