SWISH  123-113 78 76  | Plusgiro: 415398-7  | Bankgiro: 483-9478 | 

 

Hjälp utsatta barn i Ukraina header image

Ge ett barn en varm vinter

Din hjälp behövs just nu. Kylan påminner gör sig påmind redan nu. Barnen tar på sig yllestrumpor, tröjor och tjocka byxor när de lägger att sova. De kramar en varmvatten flaska som ger värme för en liten stund, och drar täcket över huvudet, men det är ändå kallt.

En vanlig måndagsmorgon, Nadja 9år vaknar. Det är kallt att stiga upp. Det vore skönt att stanna kvar under täcket. Det är kallt inomhus och det ör kallt ute. De måste spara på ved, mamma har inte pengar att köpa mer.  Hennes två bröder fortsätter att ligga kvar i sina sängar, de behöver inte stiga upp för de är för små att gå i skolan. Mamma har redan gått till jobbet för att hand om djuren på bondgården. Hon har lämnat borsch soppa på spisen. Nadja huttrar av kylan. Spisen har redan blivit kall för mamma gick upp redan klockan fyra. Nadja äter ljummen soppa som smakar så gott och väntar på att mamma ska komma innan hon ska till skolan. Ute är redan kallt och hon har bara sina tunna skor. Vinterstövlarna har blivit för små, vinterjackan har blivit för liten. Hon njuter av soppan och en brödbit.  Mamma har lämnat en brödbit till varje barn.  Nadja sjunker in i sina drömmar: Ved, ett varmt hem, varma vinterstövlar, varm jacka, vantar, mössa …

Så här kan det se ut för många barn. Och visst kan vi tillsammans hjälpa. Som alltid varje år den här tiden har vi vår insamling som vi kallar varm vinter. Vi vill ge barnen en varm vinter. Vintern i Ukraina är kall, gradmässigt inte kallare än i Sverige, men däremot är husen så dåligt isolerade att det är kallt inomhus. Barnen sover ofta med kläderna på. 

Barnen behöver varma kläder. De fattiga barnfamiljerna har knappt till livets nödtorft än mindre till varma vinterkläder och skor för att inte tala om ved.

Vill vara med och ge barn en varm vinter?

Det behövs

  • varma kläder
  • vinterstövlar
  • ved & värme

Även det lilla hjälper ett barn i den kalla vintern, din hjälp blir mycket uppskattad

Insamling ”Varm Vinter”  7.11 – 23.11.2019

SWISHA

123-113 78 76

eller sätt din gåva

Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 483-9478

Alla gåvor är välkomna och uppskattade. Märk din gåva Insamling VARM VINTER