HJÄLP BARN I UKRAINA
≡ Menu

Flyktingbarn från Östra Ukraina

flykningbarn

Kriget i Östra Ukraina fortsätter…

Resultatet av kriget är bara död, förstörelse, skräck och många traumatiserade barn.

Många barnfamiljer har flytt  från sina hem i krigszonen .Över två miljoner flyktingar har flytt från kriget i Östra Ukraina.  Barnens Ambassad hjälper flyktingbarn som har flytt till vår kommun. Alla kunde inte göra den resan…

De barn som finns i vår kommun behöver all hjälp vad de kan få.  Många av dem bor i flyktingcentret.  Det är inget hem. Det är kallt, och bidragen räcker inte.

 

divider

Aktuellt

Här är det kallt, men hemma är det krig…

2016.09.05
flyktingcenterMen på något sätt måste man ändå leva. En familj som består av fem personer måste bo i ett litet rum. Det går inte att vädra rummet, för att man kan inte öppna fönstren. Boendförhållanderna ärodrägliga. Köket och korridor är inte uppvärmt under vintertid. man förutspår en mycket kall vinter detta år. Vi fortsätter att be att de flyktingarna som bor i flyktingscentret inte skulle tappa tron och hoppet för en bättre framtid.

Tekst: Julia Vakulenko

Bild: Katja Voloshin

 

Frågan om överlevnad

2016.10.12

bogdana_o_mammaDet är inte alla människor som har kunnat lämna det ockuperade område i Östra Ukraina. Några av dem som flydde kriget har varit tvingade att åka tillbaka. De har inte hittat boende och arbete i det fria Ukraina. På något sätt måste man ändå leva, så det innebär att några av flyktingarna har åkt tillbaka till sina hem, om de nu finns kvar för att söka efter arbete. En del arbetar i det ockuperade delen av Ukraina, en del har varit tvungna att åka till Ryssland den angripande parten.

Matvarorna i Östra Ukraina har blivit extremt dyra, bankerna fungerar inte. Människorna är trötta på kriget…

Barnen lider mest av den här situationen, framför allt sjuka barn. Från krigets början har vi hjälpt Bogdana 7år. Tillsammans med mamman har hon åter igen rest till Kiev, för att göra magnet röntgen av hjärnan. Bogdana och mamma har flera fronter att kämpa emot- cancern och kriget. Varje gång blir det farligare med gränsövergången. För varje gång växer hotet över deras liv.

Text o bild Julia Vakulenko

divider

Vill du stödja flyktingbarn från Östra Ukraina, märk din gåva flyktingbarn

Olika sätt att ge

Plus- eller Bankgirokonto

Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 483-9478

eller Swisha till : 123-113 7876

Ge online
ge en gåva

 

divider