HJÄLP UTSATTA BARN I UKRAINA

 

≡ Menu

AKTUELL INSAMLING

Hjälp familjen Oreshenkos barn att få stanna hemma hos mamma

Vi måste agera nu. Orehenkos tre barn har redan tagits in i barnslussen på grund av fattigdom. Barnavårdsmyndigheternas och socialhjälpens komission kommer igen på en inspektion den 1 april. Ifall hemmet inte är åtgärdat så kommer barnen att omhändertags och placeras i institutioner. Tre av barnen har redan tillfälligt tagits till barnslussen, fram till den 1 april. Misha är 12 år och flickorna Sofia 9 och Galina 6 år. Hemma är fortfarande Nastja 15 år och Varvara 6 åriga tvillingsystern, som är CP skadad. Nastja fick stanna hemma, för att kunna hjälpa att ta hand om lilla systern. Det är svårt att hitta vårdplats för henne.

Familjens mamma går till jobbet – till grisfarmen varje morgon klockan fem. Klockan åtta kommer hon tillbaka hem för att ge barnen mat och se till att de ha kommit ordentligt till skolan. Hon återvänder till arbetet på kvällen. För det hårda arbetet får hon minimilön som är ca 1000 SEK. Hon får inte barnbidrag. Vi vet inte orsaken till detta än. Vår jurist Ljuda kommer att undersöka saken.

De är förtvivlade över situationen. Mamma är ledsen. Barnen gråter, de saknar mamma och vill komma hem. Viktor och Katja från vårt team har just besökt den ensamstående mamman. Familjen behöver hjälp med att ordna kamin som värmer huset, ved, en tvåvåningssäng, sängkläder, kläder, mat. Det vore hemskt ifall barnen skulle hamn i ett barnhem och institutionsvård på grund av fattigdom. Deras behov är oöverstigliga för den ensamma mamman, men tillsammans kan vi hjälpa. Din hjälp behövs nu. Tiden är knapp -bara en månad. Vill du hjälpa familjen?

Märk talongen: Familj i nöd

divider

 

Olika sätt att ge din gåva

Plus – eller Bankgiro

Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 483-9478

 

Swisha  123-113 78 76

Genom att swisha bidrar du snabbt när det behövs som mest.

Skulle du inte ha appen swish – följ länken – Get Swish kan du läsa mer om Swish och ladda ner appen och följa instruktionerna.

Ge online