HJÄLP UTSATTA BARN I UKRAINA

 

≡ Menu

Kan man föda barn överhuvudtaget?

– Posted in: Barnens Ambassad, Ukraina, nyheter

Ensamstående mammor har fått det svårare att klara familjens ekonomin. Speciellt när prishöjningarna i Ukraina är höga. Statens lösning Om en ensamstående mamma som har ett barn får minimilön, får hon inte längre statens barnbidrag. From. den 1 januari är minimilönen 3723 grivna (motsvarar 1213 sek.) Det finns något att tänka på … /Julia

Nu startar vårinsamlingen

– Posted in: Aktuella Insamlingar, Hjälp barn i Ukraina

Det står ju: ”Han strör gåvor omkring sig, han ger åt de fattiga. Hans rättfärdighet varar för evigt.” Men Gud, som generöst förser jordbrukaren med säd att så och som ger bröd att äta, ska förse er med utsäde och mångdubbla det och ge er en god skörd tack vare er rättfärdighet. ( 2 Korinthierna 9:9-10) [...]

Det är lätt att hjälpa

– Posted in: Hjälp barn i Ukraina

Kolja är 9 år CP skadat pojke. Mamma har svårt att ta honom till rehabiliterings centersom ligger i en anna stad. Att resa med lokal buss är en stor prövning för Kolja och mamma. Jag körde dem med vår minibuss till rehabiliteringscentret. Under resan utryckte mamma sin tacksamhet Kolja log under hela resan. Att göra [...]

Mer än tack

– Posted in: Hjälp barn i Ukraina

Jag heter Alina och är mamma till två barn, Sonja och Artjom. Jag blev ensam mamma för tvåmånader sedan. Min man dog, nu är jag en änka. Jag har inga föräldrar, inga släktingar, ingen som skulle kunna hjälpa mig- jag är själv föräldralös. Barnens Ambassad hörde om min situation och skyndade till att hjälpa. De [...]

På väg till vuxen livet

– Posted in: Barnen bloggar

Jag kommer från Östra Ukraina och avslutar skolan (11klassen) i en byskola. Vi flydde till det fria Ukraina, från kriget I Östra Ukraina för fyra år sedan. Det svåraste för mig i avslutnings klassen är – det nationella proven. På en kort tid måste jag lära mig fem ämnen. I varje ämne finns det ca [...]